Šport > Kolesarstvo
304 ogledov

Na razglasitev zmagovalca čakali kar 15 minut

Profimedia
Na uvodni etapi kolesarke dirke po ZAE so o zmagovalcu odločali milimetri.

Belgijec Tim Merlier (Soudal Quick-Step) je zmagovalec prve etape kolesarske dirke svetovne serije po Združenih arabskih emiratih. Na preizkušnji od Madinata Zajeda do Al Mirfe, dolgi 151 km, je bil v sprintu drugi Avstralec Caleb Ewan (Lotto), tretji pa Britanec Mark Cavendish (Astana).

Razplet prve etape je odločil ciljni sprint manjše skupine okoli desetih kolesarjev, ki pa je bil tako tesen, da še 15 minut po koncu ni bilo znano, kdo je zmagal. Vodstvo tekmovanja je namreč šele po 15 minutah ogleda posnetkov določilo, da je bil Merlier vendarle za drobec hitrejši od Ewana.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Na koncu je bilo zelo tesno. Kar 15 minut je trajalo, da so ugotovili, ali sem zmagal, zdaj pa sem res zadovoljen. Sprint pa je bil vsekakor zelo dober," je po razburljivem začetku dirke za prireditelje dirke dejal zmagovalec.

Na preizkušnji po ZAE sodelujeta tudi dva slovenska kolesarja, Luka Mezgec (Jayco-AlUla) in Matevž Govekar (Bahrain Victorious). Uvodno etapo sta končala v glavnini, ki je zaradi bočnega vetra in posledičnega razpada na več skupin za najboljšimi zaostala 51 sekund. Mezgec je bil 27., Govekar pa mesto za njim.

Zmagovalec etape Merlier je prevzel rdečo majico vodilnega, Ewan zaostaja štiri sekunde, tretji pa je njegov rojak Luke Plapp (Ineos Grenadiers).

Prvi favorit za zmago na dirki je Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), ki je etapo končal kot osmi in si pred večino kandidatov za visoke pozicije v skupni razvrstitvi privozil skoraj minuto naskoka.

V torek bo na vrsti druga etapa, ekipni kronometer v Kalifi.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.