Šport > Kolesarstvo
49580 ogledov

Nepredstavljiva poteza gledalca v ciljnem finišu etape

Print Screen
Jordi Meeus (Bora-hansgrohe) se je za las izognil nevarnemu padcu v ciljnem sprintu 11. etape dirke po Franciji.

Nespametni navijači so v zaključnem sprintu 11. etape Toura spet ogrožali varnost kolesarjev.

Navkljub nenehnim opozorilom so nekateri gledalci v želji, da bi pridobili čim boljši posnetek, stegovali roke preko ograde, kar bi lahko imelo katastrofalne posledice.

V ciljnem sprintu bi jo lahko grdo skupil Jordi Meeus (Bora-hansgrohe), ki je z desno ramo zadel iztegnjeno roko enega izmed navijačev in mu pri tem izbil telefon, ki je končal na cestišču. Belgijec naj bi ob kontaktu z gledalcem drvel z več kot 60 km/h.

Meeus je ob trku za trenutek izgubil ravnotežje, a se je na srečo uspel obdržati na kolesu. "Potisnili so me na stran, kjer sem zadel gledalca. Skoraj sem padel, vendar sem se vseeno poskusil vrniti v boj za zmago," je povedal Meeus, ki se je nato zapletel še z Dancem Madsom Pedersenom (Lidl–Trek) in tako ostal brez možnosti za najvišja mesta. Na koncu se je moral zadovoljiti z 11. mestom.

Etapne zmage, četrte na letošnjem Touru, se je veselil Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 17
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 09:46 14.julij 2023.

    Upam da se je telefon razbil na prafaktorje

  • sandi76 09:21 14.julij 2023.

    Očitno bo treba začeti postavljati dvojne ograje, vmes pa policija !

  • rd2dmk2 06:25 14.julij 2023.

    dragi moji , ljudje vi ste čist zblazneli, od gledalcev, pa do komentatorjev tukajle. mojr mnenje je da se tole more nehat. tega glupega tipa obtožit poiskusa umora pa pika. folku mora postat enkrat jasno za zmeraj, da se ne ...prikaži več vrti vesolje okol njega. in ukint sistem kot je twiter , Fb googlemaps in podobno. ker dokler se da dvigovat ego ali pa bančni račun, s tem da delaš škod drugim , pa magari z trapastim promoviranjem, potem se bo tale trend samo dvigoval. in kmalu bo kol namesto mobilca