Šport > Kolesarstvo
46620 ogledov

Odstop slovenskega asa, nadaljevati ne bi imelo smisla

Luka Mezgec Profimedia
Mezgec odstopil z dirke po Italiji, saj sprinterji ne bodo več prišli na svoj račun.

Slovenski kolesar Luka Mezgec (Jayco AlUla) je odstopil z dirke po Italiji, potem ko se ni pojavil na startu današnje vožnje na čas. Izkušeni Kranjčan je v prvih 13 etapah opravljal delo pomočnika v sprintih, v nadaljevanju sezone pa se bo posvetil prvotnim ciljem.

Petintridesetletni Mezgec ima v načrtu nastop na domači dirki po Sloveniji, predvidoma tudi na državnem prvenstvu ter še posebej na dirki po Franciji, ki ostaja glavni cilj sezone.

Izkušeni Kranjčan je tako pred koncem drugega tedna Gira odstopil, saj so v nedeljo in v zadnjem tednu na vrsti prezahtevni testi v gorah. Mezgec se je na startnem seznamu za italijansko pentljo znašel tik pred zdajci, saj nastopa na njej ni imel v načrtu.

Mezgec je na letošnjem Giru ves čas pomagal sprinterskemu kapetanu Avstralcu Calebu Ewanu, ki pa v nobeni etapi ni posegel po vidnejših uvrstitvah. Tako kot Mezgec (6. etapa) je bil Avstralec najvišje na šestem mestu, in sicer v peti etapi.

Luka Mezgec | Avtor: Profimedia Profimedia

Na dirki po Italiji posledično ostajajo trije Slovenci, vodilni Tadej Pogačar, njegov zvesti pomočnik Domen Novak (oba UAE Team Emirates) ter Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike).

Vožnje na čas ni začel niti nemški sprinter Phil Bauhaus (Bahrain-Victorious), ki je v petkovi etapi zasedel tretje mesto. Tretji je bil še v četrti etapi.

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 19:08 18.maj 2024.

    Pri Jayco AlUla bi na tem Giru verjetno v šprintih dosegli več, če bi v zaključkih namesto Caleba Ewana na rezultat dirkal Luka Mezgec, saj je ta venomer moral čakati Avstralca, ki na koncu ni opravil nič, ker ni bil ...prikaži več sposoben slediti niti tempu Mezgeca, kaj šele kaj drugega.

Sorodne novice