Šport > Kolesarstvo
33460 ogledov

Kolesar zbežal v vozilo, nato zbil direktorja dirke in ga 100 metrov ...

kolesarji kolesarstvo kolesa Profimedia Fotografija je simbolična.
Filmska drama se je odvila na kolesarski dirki Routes de l'Oise v Franciji.

Francoska policija je pridržala amaterskega kolesarja in nekdanjega filmskega igralca Giovambattisto Iero, ker je med begom s prizorišča pred začetkom zadnje etape na dirki Routes de l'Oise z avtomobilom zadel direktorja dirke Frédérica Lenormanda in ga več kot 100 metrov peljal na pokrovu motorja.

53-letni Irea se je v beg podal po tem, ko so inšpektorji pod drobnogled vzeli njegovo kolo zaradi suma uporabe mehanskega dopinga.

Italijanski kolesar je bil osumljen goljufanja v sobotni etapi, v kateri se je na nenavadno hiter način uspel priključiti ubežnikom. Pri tem se je z neverjetno lahkoto odpeljal mimo občutno mlajših tekmecev in z večkilometrskim solo napadom in povprečno hitrostjo med 45 in 50 km/h izničil prednost vodilnih kolesarjev.

Giovambattista lera | Avtor: Instagram Giovambattista Iera Instagram

"Sumili smo, da je šlo za goljufijo," je za francoske medije povedal direktor dirke Lenormand. "V sobotni etapi je nemormalno hitro nadoknadil zaostanek za ubežno skupino. V nedeljo nam je več udeležencev dirke omenilo, da njegovo kolo oddaja čudne zvoke," je dodal.

Ko je direktor dirke pred začetkom zadnje etape zahteval temeljit pregled kolesa, je 53-letni Italijan zbežal proti moštvenemu kombiju in sedel v vozilo. Lenormand mu je s telesom zaprl pot, a se nepridiprav zanj ni zmenil, poroča La Parisien.

"Poskušal sem ga zadržati, a mi je pobegnil. Z vozilom je zapeljal naravnost vame in kakšnih 100 metrov sem se peljal na pokrovu motorja. Poškodoval sem si koleno in gleženj. Lahko bi se končalo precej huje. Nisem ga hotel pustiti, zato sem stopil pred njega. Še nikoli me ni bilo tako strah," je povedal direktor dirke.

"To mi je nepredstavljivo. Zakaj bi kdorkoli goljufal, saj na dirki sploh nimamo denarnih nagrad? Zmagovalec dobi dres, pokal, šopek in ... zrezek!" je poudaril šef tekmovanja.

Iera se je kmalu po incidentu sam predal policiji. Osumljen je goljufije in namerne povzročitve telesne poškodbe. Njegova ekipa je sicer zanikala kakršnokoli vpletenost, a so jo kljub temu izključili iz tekmovanja.

Giovambattista Iera je razmeroma znan kolesar zaradi stranske vloge v filmu Le vélo de Ghislain Lambert (2001) in povezav z nekaterimi aktivnimi kolesarskimi zvezdniki.

Giovambattista lera | Avtor: Instagram Giovambattista lera (skrajno levo). Instagram

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:33 24.maj 2024.

    "Giovambattista Iera je razmeroma znan kolesar zaradi stranske vloge v filmu Le vélo de Ghislain Lambert (2001) in povezav z nekaterimi aktivnimi kolesarskimi zvezdniki." Kreteni zahojeni novinarski,za vas je že vsak znan!!!

  • metod7 20:52 23.maj 2024.

    Kamer tam kar mrgoli, a posnetka "rodea" pa ni nobenega???