Šport > Kolesarstvo
18883 ogledov

Pogačar se posmehuje njihovi absurdnosti: "Danes grem nag"

Pogačar Epa
Vodilni kolesar na dirki Tadej Pogačar se je z duhovito napovedjo norčeval iz modnega zapleta na dirki po Italiji. A svoje obljube ni izpolnil.

Najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar je nasmejal sledilce na družbenih omrežjih z napovedjo, da se bo v petkovo vožnjo na čas podal v Adamovi obleki.

"Danes grem nag," je zapisal 25-letni vodilni kolesar na Ucijevi jakostni lestvici.

Pogačarjev zapis se nanaša na nedavni zaplet v zvezi z njegovo tekmovalno opremo, zaradi katere mu je grozila celo diskvalifikacija.

Slovenec je v tretji etapi nastopil z rožnato majico vodilnega in vijoličastimi hlačkami, s čimer je želel počastiti tragično preminule člane nogometnega kluba Torino v letalski nesreči pred 75 leti.

Pogačar je sporno barvno kombinacijo oblekel na pobudo organizatorja dirke RCS Sport in pokrovitelja oblačil Castellija, pri tem pa nehote zašel v velike težave.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Po poročanju številnih medijev se je v zgodbo vmešala Mednarodna kolesarska zveza (Uci), ki je Pogačarju zagrozila celo z diskvalifikacijo, če bo dirko po Italiji nadaljeval v rožnato-vijoličastem dresu.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia
V izogib morebitnim sankcijam se je Pogačar na startu četrte etapi pojavil s črnimi hlačkami, peto in šesto pa je odpeljal v rožnatih, kakršna je tudi barva njegovega dresa kot vodilnega kolesarja v skupnem seštevku.

Pogačarjeva oprava je bila znova ena izmed osrednjih tem pogovora pred petkovo sedmo etapo, v kateri je slovenski as uprizoril še eno izjemno predstavo in pred prvo resno gorsko preizkušnjo prednost pred zasledovalci povišal že na več kot dve in pol minuti.

Ob potrditvi novice, da član UAE Team Emirates zaradi domnevne "kršitve" v tretji etapi ne bo diskvalificiran, so Pogačarja tako močno zasrbeli prsti, da se ni mogel upreti duhovitemu zapisu.

"Danes grem nag," je sporočil na družbenih omrežjih, vendar svoje napovedi, kot smo lahko kasneje videli, ni uresničil.

 | Avtor: X X

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 12:04 11.maj 2024.

    Ne vejo kako bi uničili našega asa,ne se dat pogi,pa pazi nase