Šport > Kolesarstvo
2561 ogledov

Pogačar vesel odziva tekmecev: "Vsi so pokazali spoštovanje"

Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je pohvalil odziv kolesarjev po padcu enega izmed najbližjih zasledovalcev v skupni razvrstitvi.

Kolesarji na dirki po Italiji so v zaključku 19. etape športno počakali Gerainta Thomasa, ki se je zaradi trenutka nepazljivosti znašel na asfaltu. Valižan, trenutno tretji kolesar v skupni razvrstitvi Gira, kjer še naprej (pre)močno vodi Tadej Pogačar, je potreboval menjavo koelsa, sicer pa ni utrpel hujših poškodb.

Pogačar je pred sobotno etapo pohvalil spoštljivo gesto kolesarjev, ki si upočasnili vožnjo in Thomasu s tem omogočili, da je znova ujel priključek.

"Ravno sem se pomikal nazaj po skupini, ko je Geraint nenadoma padel. Skoraj ga nisem videl, potem sva se dotaknila še z Danielom Martinezom, tako da se mu je bilo kar težko izogniti," je nevarnost opisal nosilec rožnate majice.

 | Avtor: X X

"Upam, da je z njim vse v redu. Vsi so pokazali veliko spoštovanje drug do drugega. Zdelo se mi je zelo lepo, da smo se po tem vsi umirili in se počasi odpeljali proti cilju," je dodal.

Izkušeni Thomas ni bežal pred odgovornostjo. "Neumna napaka. Pogledal sem čez ramo, pred menoj pa so za odtenek spremenili smer. Zadel sem enega od kolesarjev in pristal na tleh. Na srečo sem hitro dobil drugo kolo, nato pa sem tudi ob pomoči avtomobila Bore-Hansgrohe ujel priključek. Z mano je vse v redu," je povedal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 18:38 25.maj 2024.

    Res, pred njim kapo dol..