Šport > Kolesarstvo
34317 ogledov

Sepp Kuss: "Vedeli smo, kako zlomiti Pogačarja, toda ..."

Kuss Epa
Najboljši pomočnik v pelotonu Sepp Kuss se je na dirki po Franciji znova izkazal kot nepogrešljiv člen v verigi uspehov Jumbo-Visme.

Nizozemska kolesarska ekipa Jumbo-Visma je na pragu druge zaporedne zmage na tritedenskih dirkah, pri čemer gre velik del zaslug neutrudljivemu Seppu Kussu.

Ameriški kolesar slovenskih korenin je pred nekaj tedni odigral zelo pomembno vlogo ob zmagi Primoža Rogliča na Giru, zdaj pa se je izkazal še za nepogrešljivega pomagača v prizadevanjih Jonasa Vingegaarda za ubranitev lanske lovorike na Touru.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia
Vingegaardov največji konkurent v boju za skupno zmago je bil Tadej Pogačar, ki je dolgo pariral Jumbo-Vismi, preden se mu je zalomilo na kronometru, dokončno pa so njegove sanje o tretji zmagi na Touru ugasnile v zahtevni 17. etapi, v kateri je pridelal zaostanek, ki ga realno ni bilo več mogoče izničiti. 

"Ko se ti tako zelo zalomi na tako zahtevnem klancu, je nemogoče omejiti škodo. Ko se luči ugasnejo, se ugasnejo," je o Pogačarjevi krizi na zadnjem klancu kraljevske etape povedal Sepp Kuss. "Na začetku nismo poskušali biti tako izenačeni, a prva dva tedna je bil Pogačar premočan. Vedeli smo, kaj moramo storiti, da ga zlomimo, toda ni bilo lahko. Zdaj je razlika precej velika."

"Na kronometru smo bili zelo samozavestni, a Jonas je bil naravnost izjemen. Ko se je pridružil ekipi, je imel velik talent, zdaj pa se je to poklopilo še z njegovo miselnostjo in postal je pravi vodja. V pomoč mu je njegova samozavest, saj se ne obremenjuje s tem, kar se dogaja okoli njega," je moštvenega kolega pohvalil Kuss.

Jumbo-Visma bo Vingegaardovo drugo zaporedno zmago na Touru proslavila ob odsotnosti Wouta van Aerta, ki se je predčasno vrnil domov k visoko noseči ženi, s katero pričakujeta drugega otroka.

"To je lep trenutek v njegovem življenju. Lahko smo zadovoljni s tem, kar je doprinesel ekipi. Je pravi vodja in to, kar počne na kolesu, je za nas neprecenljivo. Toda v življenju so nekatere reči pomembnejše od kolesarstva. To je lepo videti in vesel sem zanj," je povedal Kuss.

Kuss | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • andrej084 11:53 22.julij 2023.

    Podobno, kot je Pogačar pred leti na kronometru premagal Rogliče, ki je nil do takrat skoraj zanesljiv zmagovalec, je sedaj Norvežan premagal Pogačarja. Kdo ve, mogoče je kaj na tem...

  • Kmodri 11:28 22.julij 2023.

    Fair play na. vrhunci!

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:51 22.julij 2023.

    Vedeli so kako ga spotakniti,da je padel,in potem je padla morala,in to so pošteni športniki.Če ste pozorno gledali,se vidi,kako je nekdo odrinil pogačarja