Šport > Kolesarstvo
27333 ogledov

Veliki tekmec: "In potem gledam Rogliča, kako ves srečen s sinom ..."

Primož Roglič in Geraint Thomas Profimedia
Britanski kolesar Geraint Thomas je razkril zanimive podrobnosti o svojem življenjskem slogu v času tekmovalnega premora.

Nekdanji zmagovalec dirke po Franciji Geraint Thomas si je po koncu tekmovalne sezone, v kateri je po zaslugi Primoža Rogliča ostal brez drugega naslova na Grand Tourih, pošteno dal duška.

"Če sem iskren, sem bil v zadnjih dveh tednih pijan 12 od 14 noči," je v intervjuju za The Times povedal 37-letnik in dodal: "Odkar sem se vrnil v Cardiff, je bila prava norišnica. Srečujem mnoge prijatelje, ki bi radi z menoj nadoknadili zamujeno. Skupaj hodimo na večerje ali pa zavijemo v pub."

Geraint Thomas in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia
Thomasov življenjski slog v času tekmovalnega premora je popolno nasprotje asketskega pristopa, na katerega praviloma prisega med dirkami. "Med sezono ne pijem alkohola, morda si privoščim kakšno pijačo. Med premorom pa se človek mora sprostiti. Na začetku je toleranca precej nizka, a zdaj sem že ujel dobro pivsko formo. Na takšen način se družim s prijatelji. To je tisto, kar potrebujem, da se lahko potem vrnem na kolo in spet živim bolj organizirano," je pojasnil.

Kljub omenjenim odklopom od tekmovalnega vsakdana njegova profesionalnost nikoli ni bila vprašljiva, vseeno pa je takšen pristop k sproščanju danes prej izjema kot pravilo. "Zdi se mi, da sem tekmoval v času, ko sem lahko tudi užival. Dandanes si redkokateri mladi kolesar privošči pijačo. Ne gre za to, da se ne moreš zabavati brez alkohola, je pa to odraz razlike v mentaliteti. Danes je vse podvrženo meritvam, fantje pa so temu pristopu zvesti 12 mesecev na leto. Tudi med premorom sedijo na kolesu ali pa se udeležujejo maratonov," je komentiral veteran.

Thomas je v pretekli sezoni doživel velikansko razočaranje na dirki po Italiji, kjer je bil dolgo v rožnatem, na koncu pa ga je z izjemno vožnjo na Svetih Višarjah slekel Primož Roglič. "Na Svetih Višarjah sem si želel biti kjerkoli drugje na svetu. Še dobro, da smo imeli naslednji dan etapo. Pomagati Marku Cavendishu je bil lep zaključek dirke. To je bil nekakšen obliž po težkem dnevu."

"Tako dolgo sem imel rožnati dres, potem pa sem gledal Rogliča, kako se ves srečen v dresu veseli skupaj s svojim sinom. Bilo je tako ... oh, tako blizu. Kaj vse bi lahko bilo," razplet dirke obžaluje Valižan.

Geraint Thomas | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 12:11 13.november 2023.

    V pretekli sezoni???!!! A smo že v letu 2024,pa me ni nihče obvestil???!!!