Šport > Kolesarstvo
6210 ogledov

Vingegaard razkril, zakaj si tako želi biti vsak dan v rumenem

Jonas Vingegaard Profimedia
Po 11. etapi Toura je Vingegaard spregovoril o odnosu s Pogačarjem, pa tudi o tem, zakaj si tako zelo želi biti v rumenem po vsaki etapi.

Malce v šali, malce zares je danski kolesar v nizozemski ekipi Jonas Vingegaard odgovarjal na novinarska vprašanja o rumeni majici in na hudomušen način pojasnil, zakaj si tako želi, da bi po vsaki etapi stopil na oder in oblekel rumeno majico. "Poskušal bom obdržati rumeno majico, saj je moja hčerka Frida navdušena nad levčki, ki jih dobim skupaj z majico. Moram dobiti vse, kolikor jih je možno," je z nasmeškom razlagal Danec v ekipi Jumbo-Visma. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonas Vingegaard (@jonasvingegaard)

Tokrat so ga novinarji vprašali tudi to, ali se med etapami kaj pogovarja z glavnim konkurentom za skupno zmago in velikim rivalom, slovenskim šampionom Tadejem Pogačarjem, s katerim kar nekajkrat vozita z ramo ob rami. "Da, včasih se z njim pogovarjam, ko sva v glavnini, sem pa tja to storiva, toda ne ravno pogosto," je – tako prenaša španski športni časnik AS – pojasnil Danec, ki na letošnji Dirki po Franciji brani lansko zmago.

Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Friderik1950 09:50 13.julij 2023.

    Povedati je treba, da si je prednost pridobil pravzaprav na prasičji način. Ko je napadel na klancu sta dva iz njegove ekipe Pogačarja, ko je poskušal slediti stinila ob ograjo, najprej eden, ko ga je Pogačar obšel po desni, pa ...prikaži več še drugi, ki ga je takrat Danec prehiteval in s kretnjo nakazal, da je Pogačar za njim. Ko se je Pogačar otresel po desni še zadnjega je imel Danec že kakih trideset metrv prednosti in tako je uigran manever uspel. Predvidevam, da bodo to še ponovili.