Šport > Kolesarstvo
1694 ogledov

Vingegaard preti Pogačarju: "Zdaj bom jaz v prednosti"

Vingegaard Epa
Branilec naslova na Touru Jonas Vingegaaard je namignil, da mu prvi teden dirke po Franciji ni bil pisan na kožo, zdaj pa prihajajo na vrste "njegove" etape.

Trenutno vodilni tekmovalec na kolesarski dirki po Franciji Jonas Vingegaard (Jumbo Visma) je zadovoljen s svojimi predstavami v uvodnih devetih etapah. Branilec lanskega prvega mesta z Danske ima v skupni razvrstitvi 17 sekund prednosti pred Tadejem Pogačarjem (UAE Emirates), kar je več, kot je pričakoval pred letošnjim Tourom.

"Kolesarske trase v prvem tednu dirke mi niso ustrezale, te pridejo na vrsto šele v nadaljevanju. Kljub temu sem v rumenem, to je nekaj, kar me dela zelo zadovoljnega," je svoje nastope v prvem tednu tekmovanja na najbolj prestižni večtedenski dirki na svetu na novinarski konferenci ocenil 26-letni kolesar iz Hamletove dežele, ki že tretjo leto zaporedoma kroji sam vrh na francoski pentlji.

Vingegaard | Avtor: Epa Epa

Klubski sotekmovalec Primoža Rogliča pri nizozemski ekipi je na lanski dirki po Franciji pokoril vso konkurenco, leto pred tem pa je dirko s tradicionalnim zaključkom na Elizejskih poljanah končal na skupnem drugem mestu za Pogačarjem, dvakratnim zaporednim zmagovalcem v letih 2020 in 2021.

Jonas Vingegaard in Wout van Aert | Avtor: Profimedia Profimedia
"Že pred letošnjo dirko sem se zavedal, da Pogačarju bolj ustrezajo etape v prvem tednu tekmovanja. Menim, da bom v prednosti v drugem in tretjem delu dirke, zelo se veselim preizkušenj v Alpah," je dodal Vingegaard, ki ga ni posebej vznemirila izguba osmih sekund proti slovenskemu kolesarskemu asu s Klanca pri Komendi na nedeljskem vzponu na Puy de Dome.

"Moje počutje je bilo kljub vročini povsem v redu. Moja primarna naloga je bila slediti Pogačarju. Priznam, da je bil malenkostno boljši od mene," je o nedeljski zadnji etapi pred prvim dnevom premora na Touru dejal Vingegaard, ki je najbolj užival v tem, da ga je na cilju pričakala njegova družina.

"To mi največ pomeni, po srečanju z družino sem takoj pozabil na etapo," je še dodal Danec.

Francoska pentlja se bo po dnevu premora nadaljevala v torek, ko bo na sporedu razgibana etapa med krajema Vulcania in Issoire v dolžini 167,2 km.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 12:27 10.julij 2023.

    Vingegaard čuti potrebo nabildati si ego, ker se zaveda, da ga je Pogi po prvi težji preizkušnji nato vsakič premagal! Lahko pričakujemo drugačno taktiko Jumbo - Visma in se bodo verjetno že takoj Tadeja lotili ekipno!? Vodji taktičnih napadov pa ...prikaži več zagotovo Wout van Aert in v strmejše klance Sepp Kuss!? Verjamem pa, da se UAE tega dobro zavedajo in imajo pripravljene odgovore, ki bodo ustrezno nevtralizirali iskanje Tadejevih šibkih točk, da ne bo spet vse odvisno le od njegove dnevne forme.