Šport > Kolesarstvo
21669 ogledov

Vingegaardov zaupnik glede odnosa z Rogličem: "Jonas mi je povedal ..."

Vingegaaed Roglič Profimedia
Jumbo-Visma je imela na letošnji Vuelti kar tri kandidate za skupno zmago, kar je privedlo do napetosti, zaradi česar je morala vmes poseči ekipa.

Nizozemski kolesarski zvezdnik Dylan van Baarle je potegnil črto pod svojo prvo sezono v dresu Jumbo-Visme in se na kratko dotaknil tudi dogajanja v odločilnem tednu letošnje Vuelte.

78. izvedba prestižne dirke po Španiji je postregla s presenetljivim scenarijem, saj se je prvotnima adutima - Primožu Rogliču in Jonasu Vingegaardu - v boju za končno lovoriko nepričakovno pridružil Sepp Kuss.

Tovariške vezi med tremi kolesarskimi asi so se znašle na veliki preizkušnji, ko pa so se na trasah začela kršiti nenapisana kolesarska pravila, so vmes posegli šefi ekipe ter izrisali načrt, po katerem bi se končne zmage veselil tedaj vodilni v skupni razvrstitvi Kuss.

Predlog so kljub obotavljanju slovenskega kolesarja, ki pa je bil preglasovan, na koncu soglasno podprli vsi člani ekipe.

Vingegaard Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia
Čeprav so Kuss, Roglič in Vingegaard ostali v dobrih odnosih, pa je bila njimi prisotna napetost, kar je iz prve roke izvedel Van Baarle. "Jonas mi je povedal, da je bilo med njimi tremi prisotnih kar nekaj frustracij," je razkril Nizozemec.

V podrobnosti ni šel, dejal je le, da se mu je Vingegaard bržkone zaupal zato, ker se je med njima razvilo pristno prijateljstvo. "Po Touru se je najin odnos še okrepil, zato mu je bilo verjetno bolj naravno o tem govoriti z menoj. Upam, da se bom prihodnje leto lahko udeležil njegove rojstnodnevne zabave," je dodal.

Dotaknil se je še primerjave med Ineosom, za katerega je dirkal od leta 2018 do 2022, in Jumbo-Vismo. "Obe moštvi iščeta neznatno prednost pred ostalimi, največje razlika pa je v prehrani in prehranskih strokovnjakih. V tem pogledu sem naredil velik korak naprej, še posebej na največjih dirkah. Okrevanje po etapah je mnogo hitrejše in nisem imel slabih dni. Razlog tiči v prehrani."

"Mislim, da še vedno nismo povsem dojeli, kaj nam je uspelo. Želeli smo si osvojiti vse tri Grand Toure, toda trajalo bo več let, da bomo to resnično dojeli. Zelo sem ponosen," je zaključil Van Baarle.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 17:12 08.november 2023.

    Fant je še mlad, pa se je malce nenatančno izrazil, skrivnost ne tiči v prehrani, ampak v dodatkih za prehrano...