Šport > Kolesarstvo
5516 ogledov

Z glavo naprej v obcestni jarek, konec Toura po samo 27 km

Twitter
Uvodni dan dirke po Franciji za dekleta je že terjal prvo žrtev.

Po koncu moške kolesarske dirke po Franciji so na svoj račun prišla tudi dekleta, ki se bodo na drugi izvedbi ženske različice slovite francoske pentlje merile od 23. do 30. julija.

Nedeljsko uvodno etapo v okolici Clermont-Ferranda (124 km) je po samostojnem napadu na edinem kategoriziranem vzponu deset kilometrov pred ciljem dobila Belgijka Lotte Kopecky (SD Worx). Edina Slovenka na dirki, Špela Kern (Cofidis) je bila 60.

Pvi tekmovalni dan v Franciji se ni iztekel po željah španske kolesarke Mireie Benito (AG Insurance-Soudal Quick Step), ki je po vsega 27 kilometrih dirkanja že končala z nastopi na letošnjem Touru.

Šestindvajsetletnica je tik pred padcem zaužila energijski del, nato pa ob blagem ovinku v desno zadela ob cestno grbino in izgubila nadzor nad krmilom, zaradi česar je zapeljala s predvidene smeri in z glavo naprej zgrmela v obcestni jarek.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Nesrečni kolesarki, ki je bila takoj po padcu neodzivna, so na pomoč takoj prihiteli reševalci, kmalu zatem pa so jo s prizorišča nesreče prepeljali v bolnišnico, kjer se je izkazalo, da je utrpela pretres možganov.

Direktorica ekipe Natascha den Ouden je za Cyclingnews povedala, da se Španka nesreče ne spomni, padec pa ji z izjemo pretresa na srečo ni povzročil kakšnih drugih možganskih poškodb.

"Hvala vsem za vzpodbudna sporočila. Ne vem, kaj se je zgodilo, a na srečo ni nič zlomljenega. Vrnila se bom še močnejša," se je po opravljenih preiskavah oglasila Benito.

"Mireio so po nesreči sprejeli v bolnišnico. Preiskave so pokazale pretres možganov, drugih resnih poškodb pa ni bilo. Trenutno je še v naši oskrbi, kmalu pa se bo vrnila domov, kjer bo nadaljevala z okrevanjem," je povedala ekipna zdravnica Sophie van Bakel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.