Šport > Kolesarstvo
19307 ogledov

Zaprepadeno dekle kolesarskega asa: "Zakaj je tega treba?"

Philipsen Epa Jasper Philipsen (skrajno levo) med podelitvijo priznanj najboljšim kolesarjem na dirki po Franciji.
Eden najboljših kolesarjev na svetu je bil med dirko po Franciji tarča groženj s smrtjo.

Belgijski kolesar Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) je bil eden izmed osrednjih akterjev nedavno končane dirke po Franciji, na kateri je vpisal štiri etapne zmage in se zavihtel na vrh končne razvrstitve v boju za zeleno majico. 

Žal je njegove predstave zasenčila nešportna poteza v 18. etapi, v kateri je poskušal z ustrahovanjem preprečiti poskus Pascala Eenkhorna (Lotto-Dstny), da bi ujel priključek z ubežno skupino.

Philipsen je tekmecu nešportno zaprl pot in si za svojo potezo prislužil vsesplošne kritike.

Philipsen | Avtor: Epa Epa
Če so bile kritike strokovne javnosti na mestu, pa so mejo prestopili nekateri navijači, ki so nekdanjemu članu UAE Team Emirates celo grozili s smrtjo.

"Sporočila, ki jih je prejel Jasper, res niso bila lepa. Ljudje podcenjujejo posledice takšnega početja na psihično počutje," je v pogovoru Vive le Vélo opozorilo Philipsenovo dekle Melanie Peetermans.

"Na družbenih omrežjih je prejel več groženj s smrtjo. Sprašujem se, zakaj? Saj ga sploh ne poznate! Ljudje ga sodijo na podlagi desetsekundnega televizijskega posnetka. Pozabljajo, da morajo kolesarji v sprintu sprejemati hitre odločitve. Ko gledaš upočasnjene posnetke za nazaj, je enostavno govoriti, kaj bi nekdo lahko storil drugače. Toda za sprinterje to ni videoigra."

"Zelo me je prizadelo. Pe eni izmed etap, na kateri je zmagal, je v cilju dejal 'o, ne, spet so nekaj pisali o meni'. Ne zdi se mi prav, da kolesar po etapni zmagi na dirki po Franciji razmišlja o teh rečeh. Upam, da se bo vse to kmalu poleglo in bodo ljudje spoznali, kako dober človek je Jasper," je zaključila kolesarjeva izbranka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.