Šport
27 ogledov

Komaj se je vrnila, pa že na bolniški

 Lotte Smiseth Sejersted EPA
Norvežanka Lotte Smiseth Sejersted bo zaradi padca v prvi vožnji sobotnega smuka v Zauchenseeju morala počivati devet mesecev.

Organizatorji so zaradi nezimskih temperatur in pomanjkanja snega v švicarskem Zauchenseeju izpeljali sprinterski smuk v dveh vožnjah, na katerem je Lindsey Vonn izenačila rekord 36. zmag Anemarie Möser-Proll na smukih za svetovni pokal.

Legendarna Avstrijka je tekmo spremljala iz cilje arene in na podelitvi pozirala skupaj z ameriško zvezdnico.

Prvo vožnjo je za nekaj minut prekinila Lotte Smiseth Sejersted, ki je v padcu utrpela tretjo poškodbo v manj kot treh letih in predčasno končala letošnjo sezono.

''Mislim, da sploh še nisem povsem dojela. Prekleto! Zabolelo me je na način, da sem takoj vedela, da je nekaj hudo narobe. Ko sem poskušala vstati, me je noga zapustila. Takrat sem vedela: sezone je konec,'' je razočarano povedala Norvežanka, ki je imela v zadnjih letih ogromno smole.

Decembra 2014 je grdo padla na smuku v Val d'Iseru in utrpela močan udarec v glavo, s katerim se je tudi končala njena sezona. Pred tem jo je pestila poškodba rame.

''To je res nepravično. Kar je preveč, je preveč,'' je diagnozo poškodovanih križnih vezi levega kolena komentirala smučarka.

Sejerstedova bo morala na operacija kolena, pred tem pa si bo vzela en mesec časa, da nekoliko okrepi mišice na poškodovani nogi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.