Šport
15 ogledov

Komite meni, da toplo vreme ne moti tekmovalcev

Veronika Mayerhofer Reuters
Visoke temperature v Sočiju po mnenju Mednarodnega olimpijskega komiteja ne vplivajo na tekmovanja.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) meni, da nekoliko netipično zimsko vreme v Sočiju prav nič ne ovira športnikov na smučarskih in ledenih terenih, čeprav se nekateri pritožujejo zaradi mokrega snega in razmehčanih prog.

"Seveda smo slišali za pritožbe, ampak to ni tema, s katero bi se morali ukvarjati," je očitke o domnevnih slabih razmerah zavrnil predstavnik Moka Mark Adams. Poudaril je, da so razmere za tekmovanje na gorskih prizoriščih, tako na tistih, kjer smučajo, kot na tistih, kjer drsijo po ledu, odlične. "Leta 2010 v Vancouvru smo imeli veliko več težav, celo odpovedovali smo tekmovanja, česar v Sočiju ni bilo," pravi Adams.

"Seveda se zmagovalci nikoli ne pritožujejo, drugi pa najdejo kritične besede o vremenskih razmerah," je rekel Adams. Aleksandra Kosterina iz organizacijskega odbora iger pa je dodala, da imajo v posebnih skladiščih 700.000 kubičnih metrov snega, ki jim ga do zdaj kljub dokaj toplemu vremenu še ni bilo treba uporabiti. Danes je sicer v Sočiju precej spomladanskih 16 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.