Šport
38 ogledov

Kompany: Stoke težji tekmec kot Barcelona

Manchester City - Barcelona Reuters
V Ligi prvakov se bosta znova pomerila Manchester City in Barcelona. Strateg domačih si želi tekmo končati z 11 igralci.

Belgijski branilec trdi, da je zanj bolj zahtevno gostovanje v Stoku, kot pa dvoboji z Messijem in druščino

Branilec Manchester Cityja Vincent Kompany je prepričan, da se njegova ekipa pred dvobojem z Barcelono v Ligi prvakov nima česa bati. Že lani sta se ekipi sicer srečali v tej fazi tekmovanja, takrat je Blaugrana slavila s skupnim izidom 4:1. Na Etihadu je bilo 0:2.

"Proti njim ne trpiš vso tekmo. Lahko doživiš tudi bolj zahtevne tekme, kot na primer v Stoku. Toda pri Barçi gre za to, da lahko odloči dvoboj v vsakem trenutku," je pojasnil Kompany.

"So posebna ekipa z zelo posebnimi igralci. Od vseh ekip na svetu imajo največ nogometašev, ki lahko s trenutkom čarovnije spremenijo tekmo. Toda nogomet se igra zaradi takšnih tekem. Ko se pred takšnimi dvoboji ne bom počutil dobro, takrat bom nehal igrati. To je tisto, kar hočem," je nadaljeval steber Cityjeve obrambe.

"Tekma z Barcelono je zelo pomembna in je ena tistih, na katerih si lahko z dobrim dnevom prirediš poseben občutek. Mislim, da smo pripravljeni. Ne bojimo se jih. Na našem nivoju ne greš v tekmo s strahom pred napadalci," je dejal Kompany in dodal: "Želimo se pomeriti z njimi. To bo že četrtič v letu dni. Nič ni novega, kar bi nas moralo skrbeti, moramo le biti na našem najvišjem nivoju."

"Tekmo želim končati z 11 igralci"

Na zadnjih dveh tekmah so varovanci Manuela Pellegrinija zabili kar devet golov: Prav v Stoku so zmagali s 4:1, doma proti Newcastlu pa s 5:0. Katalonci so v soboto doma presenetljivo izgubili proti Málagi z 0:1, vendar Pellegrini zaradi tega ni boljše volje. "To se lahko zgodi vsaki ekipi," je dejal Čilenec.

"Vse kar želim je, da bi tekmo končali z enajstimi igralci. Lani je sodnik dvoboj Demichelisa in Messija ocenil kot enajstmetrovko, ki je ni bilo, potem pa je še izključil našega igralca," je dodal Pellegrini, ki je lani na obeh tekmah proti Barceloni ostal le z deseterico mož na zelenici.

Več na goal.com/si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.