Šport
10 ogledov

Komu prva lovorika sezone?

So Draško Mrvaljević in tovariši sposobni izkoristiti prednost domačega igrišča? Žurnal24 main
Štiri najboljše rokometne ekipe bodo moči merile v Kopru. Lani so turnir osvojili Celjani, pred letošnjo izvedbo pa se ekipe Celja, Kopra, Gorenja in Trima kar nekako otepajo vloge favorita.
 

Preberite še ...

V Evropi med osem

Zanimivo, trije udeleženci najboljši položaj pripisujejo Kopru , ta pa meni, da imajo največ možnosti za prvo lovoriko v sezoni Celjani , ki so bolj izkušeni. "Ta trenutek me lov na lovorike ne zanima, ampak le predstava mojih varovancev. Delamo po programu, več o moči naše ekipe pa bom vedel, ko bo ekipa popolna. Šele pred kratkim sta se nam namreč pridružila Renato Sulić in Edo Kokšarov," ni prav nič evforičen celjski trener Tone Tiselj . "V Nemčiji smo prikazali dokaj kakovostne predstave, tudi novinci so se dobro vklopili v našo ekipo. Žal pa se je kmalu po začetku priprav poškodoval kapetan Uroš Rapotec, ki je lani postal nosilec naše igre,“ pred turnirjem razmišlja Matjaž Tominec, trener Kopra, ki bi zaradi močne ekipe in domačega igrišča utegnil biti favorit superpokala.

Celjska igra bo v veliki meri odvisna od Kokšarova. © Dejan Mijovič

 
Trener Gorenja Ivica Obrvan je bil pred meseci precej oblegan, predvsem od celjskih snubcev. Kljub temu na velenjski klopi sedi tudi v novi sezoni: "Vadili smo veliko, kljub temu nismo v pravi formi, saj se otepamo s poškodbami. Dali bomo vse od sebe, nato pa nestrpno čakali vrnitev poškodovanih igralcev. Glede favoritov je v rahli prednosti domači Koper, ki je v pripravljalnem obdobju pokazal zelo dobro formo.“ Najbolj skromni pri napovedi so bili Trebanjci , ki so lani zasedli četrto mesto v DP. Pomočnik Marka Šibile Stane Zupančič razmišlja takole: "Superpokal bo za nas dober preizkus pred začetkom prvenstva, da bomo vedeli, kaj moramo še popraviti. Čakata nas dobri tekmi z boljšima nasprotnikoma. Na ta način se bomo skušali čim bolje pripraviti na začetek prvenstva."

 

Datukašvilijev križev pot

Poleg nesrečnega Ivana Čupića se bo zadnjih mesecev z grenkobo spominjal tudi Sergej Datukašvili, ki se je v vojni vihri odpravljal iz Gruzije. Ker ni bilo letov, se je mimo bojišč odpravil v Turčijo, vmes se mu je pokvaril še avto, imel je težave s telefonom, a na koncu vendarle srečno prispel v Ljubljano.

Vsi trenerji poudarjajo, da bo turnir zanje bolj priprava za kasnejše nastope, čeprav se lovorike, še preden se sezona dobro začne, gotovo ne bi nihče branil. Skupni imenovalec Celja, Kopra in Gorenja so poškodbe. Pri Celju bo manjkal Miladin Kozlina, pri Velenjčanih Aleš Sirk , Ivan Čupić in Sergej Datukašvili , pri Kopru Aleksandar Stojanović in Uroš Rapotec . Najmanj sprememb od vseh je doživel Trimo, lani četrti v DP, ki ima popolnoma enako ekipo kot lani. Tudi sicer je trebanjski klub v zadnjih letih postal pravi zgled uporabljanja lastnega kadra. Čeprav so tega vešči tudi pri ostalih udeležencih turnirja, so predvsem v Velenju in Kopru precej prevetrili ekipi. Zanimivo bo videti, kako si je Ivica Obrvan igro zamislil brez lanske prve violine Draga Vukovića , ki je odšel v Gummersbach. Moštvo Kopra pa se kljub odhodu Denisa Buntića zdi močnejše kot lani, saj bo imel Matjaž Tominec v novi sezoni na voljo daljšo klop. Malce zanimivejši polfinalni par bo gotovo Cimos : Gorenje, za nameček se bosta ti ekipi srečali še v prvem krogu državnega prvenstva. Trebanjci pa se bodo s Celjani spopadli brez kakršnegakoli bremena in nasploh turnir izkoristili za nabiranje izkušenj ter piljenje forme.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.