Šport
51 ogledov

Končnica ali ne, San Jose strup za Detroit

Detroit Red Wings : San Jose Sharks 3:1 Žurnal24 main
San Jose Sharks so v zadnjih dveh sezonah izločili Detroit Red Wings v končnici, v rednem delu letošnje sezone pa ni bilo nič drugače. Morski psi so zmagali že četrtič zapored (vsakič v gosteh), rdeča krila pa ne najdejo poti iz krize, saj je bil v domači Joe Louis Areni to že njihov tretji zaporedni poraz (2:4).

"Mislim, da je bila to hudičevo dobra tekma, tako zgodaj v prvenstvu," ni skoparil trener San Jose Sharks Todd McLellan. "Lahko bi se obrnilo drugače, tako kot vse druge, ampak bila je trda tekma." Če bi lahko navijači Sharks izbirali, bi vsako tekmo igrali v gosteh - še več: vsako tekmo bi igrali proti Detroit Red Wings, za katere so bili usodni v obeh končnicah v zadnjih dveh sezonah končnice, čeprav so jih rdeča krila takrat prisilila v odločilno sedmo tekmo. Zdaj so hokejisti iz mesta avtomobilov izgubili še tretjo zaporedno tekmo, potem ko so sezono odprli s petimi zmagami.

Joe Thornton je bil strelec zmagovitega gola iz protinapada, manj kot dve minuti pred koncem druge tretjine, ko je s hitrim strelom presenetil vratarja Detroita Jimmyja Howarda. Prav Thornton je tudi dokončal delo v izdihljajih tekme, ko je zabil v prazno mrežo. Rdeča krila so sicer povedla z golom Henrika Zetterberga, mreži pa se v prvi tretjini nista več zatresli. Gostje so izenačili in povedli prek Ryana Clowea in Patricka Marleauja, upanje Detroitu pred dvojčkom Thorntona pa je povrnil Tomas Holmstrom.

"Doma moramo priti do zmage, kakorkoli pogledamo," si utvar ni delal domači trener Mike Babcock. "Nenadoma smo izgubili tri tekme zapored in takšne reči se ti začnejo nabirati, zato je zelo pomembno, da ujamemo zalet in se odzovamo. Samo moramo najti način, da pridemo do zmage."

Liga NHL, rezultati:

Carolina Hurricanes : Chicago Blackhawks 3:0
Detroit Red Wings : San Jose Sharks 2:4
Colorado Avalanche : Edmonton Oilers 1:3
Calgary Flames : St. Louis Blues 3:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.