Šport
5 ogledov

Končnica oddaljena že šest točk

anže kopitar los angeles kings Profimedias
V noči na torek so v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigrali pet tekem.

Moštvo Los Angeles Kings je v noči na torek gostovalo pri Edmonton Oilers in izgubilo z 0:2. Anže Kopitar je na ledu prebil 34 minut in enkrat poskusil s strelom na gol, a ni bil uspešen. Kralji zdaj za osmim mestom, ki še vodi v končnico na zahodu, zaostajajo že šest točk za St. Louis Blues.

Gola za Edmonton sta dosegla Patrick Maroon in Milan Lucic v prvi tretjini, ekipa je zmagala na četrti zaporedni tekmi in za točko prehitela Calgary za drugo mesto v pacifiški skupini, ki si ga deli z Anaheimom.

Vratar Edmontona Cam Talbot je tokrat zaigral že na 65. tekmi sezone, utrujenosti pa kot kaže še ne pozna. Za drugi zaporedni večer brez prejetega zadetka je ustavil 35 strelov in tako vknjižil že sedmi shutout te sezone.

"Mislim, da več kot igram, boljše se počutim in bolj si zaupam. Prideš in greš. Vsakič lahko vknjižiš kakšno pomembno zmago in ko se to zgodi, želiš le leteti na krilih zmage in komaj čakaš na naslednjo tekmo," je po zmagi povedal vratar Talbot.

Leon Draisaitl in Connor McDavid sta v statistiko vnesla vsak po dve podaji, McDavid je vodilni igralec lige po številu točk, ima jih 82.

Razloga za veselje pa ni imel Anže Kopitar, saj je ekipa vknjižila nov poraz. "Preprosto smo si takoj skopali luknjo. Da dovoliš dva hitra gola tako pozno v sezoni, to vsekakor ni način, kot si želimo igrati. Zelo težko je potem loviti zaostanek," je povedal Kopitar. Vratar Los Angelesa Jonathan Quick je ustavil 29 strelov na svoj gol, kralji pa so izgubili že četrto tekmo od zadnjih petih.

Kralji se bodo zdaj vrnili na domači led, kjer jih v noči na petek obiščejo Winnipeg Jets. Edmonton odhaja v goste k Anaheim Ducks, tekma bo v noči na četrtek.

NHL, izidi:

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 2:0
Anže Kopitar 34 minut strel na gol, brez točk za Kings.

Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 4:2
Nashville Predators - Arizona Coyotes 3:1
Detroit Red Wings - Buffalo Sabres 1:2
Dallas Stars - San Jose Sharks 1:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.