Šport
47 ogledov

Končnica, prihajamo: Kopitar s Kingsi kot nekoč

Stempniak Kopitar Pittsburgh Penguins Los Angeles Kings liga NHL Reuters
Los Angeles Kings pred začetkom končnice spet spominjajo na šampionsko moštvo izpred dveh sezon – Anže Kopitar podal za prvi gol ob zmagi na gostovanju pri vodilni ekipi metropolitanske skupine Pittsburgh Penguins (3:2).

Drew Doughty je po slabih štirih minutah zadnje tretjine s svojim devetim golom sezone odločil tekmo v Pittsburghu, kjer so Los Angeles Kings dosegli za klub rekordno osmo zaporedno gostujočo zmago nad Pittsburgh Penguins.

Alec Martinez in Jeff Carter sta zabila druga dva zadetka za Kralje, Carterju je v akciji z Mariánom Gáboríkom za vodilni gol večera podal slovenski reprezentant Anže Kopitar, medtem ko je Martin Jones zbral 35 obramb za prestižno zmago nad eno izmed najboljših ekip lige. LA je zmagal petič zapored in izenačil klubski rekord gostujočih zmag iz sezone 1974/75, potem ko je minimalno poleg Pittsburgha slavil še v Philadelphii in Washingtonu.

Sutterju vzeli gol za 3:3

"Da prihajamo v formo v tem delu sezone, ko premagujemo nekaj zelo dobrih ekip, s katerimi smo morali igrati na vzhodu, je zelo dobro za samozavest," je po tekmi dejal Doughty. "Vse tri ekipe so na različnih mestih na lestvici – zato takoj vzameš šest točk, če se ti ponudijo," ga je dopolnil trener Darryl Sutter.

Pingvini so se na domačem ledu vrnili po zaostanku z 0:2, zadela sta Chris Kunitz in Taylor Pyatt, vratar Jeff Zatkoff pa je zbral 29 obramb, a močnega strela Doughtyja na začetku zadnje tretjine mu ni uspelo ukrotiti. Brandonu Sutterju so sodniki razveljavili izenačujoči gol za 3:3, saj je pred vrati gostov prišlo do oviranja vratarja. Sutter je plošček sicer spravil mimo Jonesa pod prekrškom ravno v trenutku, ko se je premaknil gol. Sodniki so po krajšem posvetovanju obdržali prvotno odločitev.

Crosby: Preprosto ni šla notri

Gostom je uspelo ustaviti najboljši power play lige, Pittsburgh ni izkoristil niti ene igre s številčno premočjo od kar sedmih poskusov. Ni naključje, da je vodilni center Jevgenij Malkin na dveh tednih počitka s poškodbo noge. Pingvini so brez ruskega zvezdnika izgubili še drugo zaporedno tekmo, skupno so se znašli v nizu 0-3. Ostajajo sicer prepričljivo najboljša ekipa metropolitanske divizije, a ob pomanjkanju točk še niso potrdili svoje osme zaporedne uvrstitve v končnico.

"Storili smo nekaj dobrih reči," je po tekmi dejal drugi zvezdniški center ekipe, Kanadčan Sidney Crosby. "Preprosto ni šla notri. Razočara te, ko imaš tako veliko priložnosti. Ni pogosto, da jih dobiš toliko. Moraš jih le izkoristiti. Tega nismo storili."

Jones "zaklenil" do konca

Kingsi so po slabem začetku sezone vedno višje v zahodni konferenci, po poročanju ESPN spet spominjajo na "skopuško" ekipo iz leta 2012, ko so osvojili Stanleyjev pokal, lani pa prišli v konferenčni finale. Carter je za svoj 26. gol sezone preusmeril strel Gáboríka mimo Zatkoffa po dobrih 15 minutah igre, na podoben način pa je LA povišal prednost ob koncu sedme minute druge tretjine, ko je Tyler Toffoli pokril vratarja ob strelu Martineza.

Domači so se vrnili in 34 sekund kasneje je Kunitz v mrežo pospravil odbitek za svoj 33. gol sezone, Pyatt pa je s svojim četrtim izenačil. Iz zapestja je premagal Jonesa, potem ko se je plošček odbil čez njegovo rokavico, ramo in se skotalil v mrežo. A Jones je bil vseeno junak in brez pogleda ustavil strel Matta Niskanena le nekaj napadov kasneje, Doughty pa je potrdil lepo zmago. Kralje od sobote dalje čakajo tri zaporedne domače tekme, prvi v Kaliforniji gostujejo Winnipeg Jets.

Na prvih treh mestih lige so St. Louis Blues, Boston Bruins in San Jose Sharks. Slednji so doma izgubili z Winnipeg Jets (3:4), St. Louis je premagal Minnesoto Wild (5:1), Boston Bruins pa na domačem ledu zanesljivo branilce naslova Chicago Blackhawks (3:0).

Liga NHL, rezultati:

Pittsburgh Penguins : Los Angeles Kings 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Kopitar (Kings) ena podaja in trije streli v 22 minutah.

Boston Bruins : Chicago Blackhawks 3:0
New Jersey Devils : Phoenix Coyotes 2:3
Detroit Red Wings : Montreal Canadiens 4:5
Tampa Bay Lightning
: New York Islanders 3:2
Florida Panthers : Carolina Hurricanes 0:3
St. Louis Blues : MinnesotaWild 5:1
Nashville Predators : Buffalo Sabres 6:1
Columbus Blue Jackets
: Vancouver Canucks 3:2
San Jose Sharks : Winnipeg Jets 3:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.