Šport
13 ogledov

Konec čakanja: Ferrer po 10 letih boljši od Nadala

Nadal Ferrer Monte Carlo Rolex Masters EPA
David Ferrer je na prvem peščenem turnirju sezone v bližini Monte-Carla pripravil prvovrstno presenečenje in v četrtfinalu ugnal prvega igralca sveta Rafaela Nadala. V polfinale sta se s težavami uvrstila tudi Novak Đoković in Roger Federer, četrti polfinalist je Stanislas Wawrinka.

David Ferrer je Rafaela Nadala na pesku premagal šele drugič po letu 2004, po zmagi nad osemkratnim zmagovalcem turnirja pa se bo v polfinalu turnirja pomeril s Švicarjem Stanislasom Wawrinko.

Ferrer je tako na turnirju serije masters v mestecu Roquebrune-Cap-Martin blizu Monte-Carla spektakularno končal niz 30 tekem brez poraza. Šesti nosilec je bil v četrtfinalu premočen za Nadala, ki na pesku proti dobremu prijatelju ni izgubil deset let. Ferrer je bil nemočen tudi lani v Roland Garrosu, tokrat pa je "kralju peska" odgovoril z močnimi forhendi in v nekaj več kot dveh urah dobil špansko bitko.

Dolgo čakanje

Nadal je po lanskem slavju Novaka Đokovića skušal znova priti do lovorike, ki mu jo je Srb lani vzel po osemletni prevladi, v polfinalu pa bi se lahko maščeval tudi Wavrinki za boleč poraz v Melbournu, a je bil to račun brez Ferrerja, medtem ko je Majorčan storil nenavadno veliko število neizsiljenih napak. 

"Moral sem čakati deset let, da sem ga premagal na pesku. To je bilo dolgo čakanje in zadovoljen sem zaradi zmage in načina, na katerega sem igral," je v intervjuju za špansko televizijo po dvoboju dejal Ferrer. "Govoril sem s svojim trenerjem, imela sva jasen načrt, toda pri Rafi je vedno težko, ker ti ne dovoli, da mu slediš. Dobra stvar je bila, da sem se bil sposoben spopasti z njegovimi napadi, ostal pa sem močen v fizičnem smislu skozi celo tekmo."

Razpad v podaljšani igri

Ferrer je Nadalu vzel začetni udarec v drugi igri, a mu je prvi nosilec vrnil po 16-minutnem boju v oblačnem Country Clubu Monte-Carlo. Ferrer je v enajsti igri preživel morda odločilno žogico za brejk, v podaljšani igri pa je Nadal povsem razpadel (7:1). Tudi v drugem nizu se otočan ni izboljšal in njegov skrajšan udarec je nasprotnik zlahka ujel za nov odvzem servisa in 2:1.

Nadal je izgubil svoj začetni udarec tudi za rezultat 5:2, ko je čas obračuna že presegel dve uri. Majorčan se je vrnil in znižal na 5:4, toda nato že prvo žogico za zmago Ferrerja z rutinskim bekendom poslal v mrežo.

ATP Masters Monte-Carlo, četrtfinale, rezultati:

David Ferrer (Špa/6) : Rafael Nadal (Špa/1) 7:6 (1), 6:4;
Stanislas Wawrinka (Švi/3) : Miloš Raonić (Kan/8) 7:6 (5), 6:2.
Roger Federer (Švi/4) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra/9) 2:6, 7:6 (6), 6:1;
Novak Đoković (Srb/2) : Guillermo Garcia Lopez (Špa) 4:6, 6:3, 6:1;

WTA Kuala Lumpur, četrtfinale, rezultati:

Zhang Shuai (Kit/2) : Magda Linette (Pol) 6:2, 2:6, 6:1;
Donna Vekić (Hrv/7) : Patricia Mayr-Achleitner (Avt/4) 6:4, 7:5;
Dominika Cibulkova (Slk/1) : Sarina Dijas (Kaz/6) 4:6, 6:2, 6:4;
Karolina Pliskova (Češ/3) : Cagla Buyukakcay (Tur) 6:4, 6:4.

Challenger Sao Paulo, četrtfinale, rezultat:

Blaž Rola (Slo) : Maxim Gonzalez (Arg) 3:6, 7:6 (4), 7:6 (4).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.