Šport
25 ogledov

Konec kariere za nasilnega boksarja?

Mayweather Reuters
Odvetniki Floyda Mayweatherja so na sodišče v Las Vegasu naslovili prošnjo, da bi boksar preostanek trimesečne zaporne kazni preživel v hišnem priporu. Američan je v zaporu pristal po napadu na svojo nekdanjo partnerico.

Review Journal poroča, da odvetniki želijo boksarskega prvaka čim hitreje spraviti iz zapora, saj ta resno ogroža njegove telesne sposobnosti. Mayweather je za zapahi pristal na začetku junija, ko je vpričo dveh svojih otrok napadel nekdanjo partnerico.

Odvetnik Richard Wright je zatrdil, da se zdravstveno stanje boksarja slabša, saj je v celici zaprt triindvajset ur na dan in nima pravih pogojev za trening. Mayweather zaradi svojega zvezdniškega statusa nima stika z drugimi zaporniki. V pozivu so prav tako zapisali, da boksarjevi zdravniki menijo, da bi lahko kazen imela nepopravljive posledice na njegovo telesno pripravljenost. Predstavniki zapora niso bili na voljo za komentar.

Umrl sloviti kubanski boksar Stevenson

Za posledicami srčnega zastoja pa je v ponedeljek umrl sloviti kubanski boksar Theofilo Stevenson, trikratni olimpijski prvak v težki kategoriji. Kubanec je veljal za enega najboljših ljubiteljskih borcev, ki nikoli ni prestopil med profesionalce.

Stevenson je osvojil zlate olimpijske medalje na igrah v Münchnu (1972), Montrealu (1976) in Moskvi (1980). Leta 1984 ga zaradi bojkota Kube v Los Angelesu ni bilo, prav tako ne v Seulu leta 1988, ko se je tudi uradno upokojil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.