Šport
43 ogledov

Konec kariere za Šarapovo?

marija šarapova EPA
Ruska teniška igralka Marija Šarapova je sklicala posebno tiskovno konferenco, na kateri naj bi poskrbela za ''veliko oznanilo''.

Nekdanja prva igralka sveta Marija Šarapova je prek svojega agenta Maxa Eisenbuda sklicala izredno tiskovno konferenco in sprožila govorice, da končuje svojo profesionalno kariero. 
Predstavniki ruske teniške igralke, ki je v svoji karieri osvojila pet turnirjev za grand slam, niso želeli razkriti, kakšna bo vsebina tiskovne konference, znano je le, da naj bi 28-letnica poskrbela za ''veliko oznanilo''.

Šarapova je imela v zadnjih mesecih ogromno težav s poškodbami, ki se kljub dolgotrajnemu počitku še stopnjujejo. Rusinja je morala odpovedati nastop na uvodnem turnirju sezone v Brisbanu, nato pa je vendarle zaigrala na OP Avstralije, kjer je morala v četrtfinalu priznati premoč Sereni Williams.

Zaradi poškodbe roke je odpovedala nastop na prestižnem turnirju v Katarju, prav tako pa se ne bo udeležila prvega letošnjega turnirja serije WTA Premier Mandatory v Indian Wellsu.

Šarapova je že v drugi polovici lanske sezone nastopila na samo treh turnirjih, zato pred famozno ''tiskovko'' že krožijo govorice, da se bo upokojila.

''Zelo sem razočarana, da ne bom mogla tekmovati v Indian Wellsu. Delala sem na tem, da pozdravim levo roko in zaigram na tem turnirju, ki sodi med moje najljubše na WTA Touru in je povsem blizu mojega doma v Los Angelesu,'' je po odpovedi udeležbe v puščavskem Indian Wellsu dejala 28-letnica.

Šarapova je nekdanja prva igralka sveta in najbolj donosna teniška igralka na svetu. V svoji karieri je osvojila 35 turnirjev, od tega pet grand slamov. Gre za eno od desetih igralk v zgodovini teniške igre, ki se lahko pohvalijo s kariernim grand slamom.

Prenos tiskovne konference, ki se prične ob 21.00, bo predvajala uradna spletna stran ruske tenisačice.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.