Šport
25 ogledov

Konec PartyPoker World Opna

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
V londonskem Palm Beach Casino je bil v nedeljo pozno zvečer kronan letošnji prvak prvenstva PartyPoker World Open.

To je po zmagi nad Yevgeniyem Timoshenkom postal 24-letni domačin Sam Trickett, ki je za ta dosežek v žep pospravil 200.000 $ nagrade in tako zelo uspešno poletje kronal še z odmevnim naslovom, ki se mu je nesrečno izmuznil pred manj kot 14 dnevi.

Britanec ima za seboj res poletje in pol, vse skupaj pa se je seveda začelo s prvenstvom WSOP. Trickett je namreč v Las Vegasu preživel skoraj celotno poletje, kjer je več kot uspešno nastopal na turnirjih prvenstva WSOP. Že na prvem turnirju, na katerem je nastopil, se je namreč uvrstil med prejemnike nagrad, ta dosežek pa mu je skupaj uspel kar šestkrat. Na 5.000 $ NL Hold'em turnirju je prišel celo zelo blizu zmagi, a se moral na koncu zadovoljiti z osvojenim drugim mestom in pol milijona dolarjev nagrade. Skupaj je z nastopi v Ameriki v enem samem mesecu zaslužil blizu 700.000 $, svojo dobro formo pa je nato prenesel tudi na staro celino, saj je pred dnevi Glavni turnir EPT Vilamoura končal na odličnem četrtem mestu.

Prav vsi so torej vedeli, da Sam na prvenstvo PartyPoker World Open prihaja v dobri formi in so se poskušali na to tudi pripraviti, a kot kaže, so bili pri tem neuspešni. Britanec se je namreč skorajda sprehodil skozi kvalifikacije, ki so bile na primer usodne celo za branilca naslova Phila Laaka, ter samozavesten prišel na finalno mizo, kjer je bil njegov cilj zmaga.

Ne glede na to, kako izkušeni in dobro pripravljeni so bili nasprotniki, je bil Trickett tokrat za njih nepremagljiv, kar so na svoji koži občutili tudi Dale Hoy, Andrew Robl, John Duthie, Juha Helppi in Toby Lewis. Vsi sicer niso položili orožja pred Trickettom, a so lahko v več urah igre občutili njegovo moč.

Edini, ki se mu je lahko kolikor toliko dobro upiral, je bil Ukrajinec Yevgeniy Timoshenko, ki je poskušal svojima WCOOP in WPT naslovu dodati še naslov World Open prvaka, a je med njim in zmago stal še zelo neugodni Trickett.

A tudi Timoshenko za mladega Otočana ni bil prevelika ovira, saj je bilo njunega dvoboja kaj hitro konec, potem ko se je Britancu v zadnji igri nasmehnila sreča. V usodni igri je na flopu {A-Clubs}{5-Clubs}{10-Hearts} Trickett z {10-Clubs}{9-Clubs} stavil, Timoshenko pa je z {A-Hearts}{4-Hearts} višal, kar pa ni prestrašilo Britanca, ki je njegovo stavo izenačil. Na mizi je nato pristala {2-Hearts}, Trickett pa se je svoji stavi najprej odpovedal, a nato brez večjih pomislekov izenačil stavo Ukrajinca.

River je za konec prinesel še {9-Diamonds}, ki je tehtnico dokončno prevesila na Samovo stran, slednji pa se je tega očitno zavedal, saj je svojemu nasprotniku s čekiranjem uspešno nastavil past. Timoshenko se namreč stavi ni mogel upreti, takoj ko je to storil, pa je Britanec oznanil svoj all-in, ki ga je po kratkem razmisleku Yevgeniy izenačil.

Igralca sta obrnila svoje karte in Trickettova dva para sta bila dovolj za zmago v tej igri, naslov prvaka in 200.000 $, medtem ko se je moral Timoshenko na koncu sprijazniti z naslovom viceprvaka in 110.000 $ nagrade.

Sledijo še končni rezultati finalne mize z vsemi izplačanimi nagradami:
1. Sam Trickett – 200.000 $
2. Yevgeniy Timoshenko – 110.000 $
3. Toby Lewis – 75.000 $
4. Juha Helppi – 35.000 $
5. John Duthie – 25.000 $
6. Andrew Robl – 20.000 $
7. Dale Hoy – 15.000 $

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.