Šport
7 ogledov

Konec rdeče prevlade

Jeseničani bodo imeli v letošnji sezoni močno konkurenco tudi na domači "sceni". Žurnal24 main
V soboto bo na Bledu prvi obračun hokejistov Jesenic in Olimpije v novi sezoni. Tekmeca se bosta pomerila ob 19.30.

Po dveletni prevladi Acroni Jesenic se ljubiteljem hokeja v tej sezoni spet obetajo pravi derbiji na slovenski sceni. Jeseničani so se pred sezono okrepili s kanadskim trenerjem Kimom Collinsom in tremi tujimi hokejisti, v vrata pa se je vrnil domačin Robert Kristan. Pomemben adut železarjev, ki so izgubili brata Rodman, Tomaža Razingarja in prvega strelca moštva v prejšnji sezoni Aarona Foxa, bo prekaljeni branilec in kapetan moštva Dejan Varl, ki pravi: “Prvi letošnji turnir bomo izkoristili predvsem za uigravanje ekipe. Veliko pozornosti bomo namenili disciplini v igri, ki bo v naporni sezoni zelo pomembna.”

Ljubljanska tujska legija
Po dveh varčevalnih sezonah so pri ZM Olimpiji ponovno dovolj napolnili klubsko blagajno, da so pred premiernim nastopom v ligi Ebel kupili 13 novih igralcev. Ob osmih tujcih so se pod Rožnik vrnili še veterani Nik Zupančič, Dejan Kontrec in Tomaž Vnuk. Za zmajčki je peklenski mesec priprav pod taktirko trenerja Ildarja Rahmatuljina, prvi odgovori na to, kako uspešne so bile, pa bodo znani ta konec tedna. “Vsi se veselimo, da bo končno konec teh treningov in da bomo začeli tekmovati. Nestrpno pričakujemo predvsem jutrišnji obračun z Jesenicami,” je dejal Tomaž Vnuk, ki je še lani nosil rdeče-črni dres.

Spored tekem:

Petek, 24. avgust
16.00 Linz – ZM Olimpija
19.35 A. Jesenice – Briancon

Sobota, 25. avgust

16.00 Linz – Briancon
19.30 A. Jesenice – ZM Olimpija

Nedelja, 26. avgust
15.00 ZM Olimpija – Briancon
18.00 A. Jesenice – Linz

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.