Šport
23 ogledov

Konec sezone za Jermana? Nazaj konec februarja!

olimpijske igre smuk Whistler Andrej Jerman EPA
Iz Smučarske zveze Slovenije so sporočili, da je sezona za smukača Andreja Jermana po vsej verjetnosti že končana, potem ko si je poškodoval koleno na smuku v Beaver Creeku. Jerman bo moral na operacijo, po kateri ga čaka dolgotrajno okrevanje. "Glede na trenutne napovedi bom šele konec januarja lahko začel trenirati in bi morda konec februarja lahko začel smučati," je po objavi novice povedal Jerman.

Izvrstnega slovenskega smukača Andreja Jermana, ki si je poškodoval koleno pri padcu na smuku v Beaver Creeku, čaka operacija, s katero mu bodo odstranili delček odlomljene kosti, nato pa vsaj poldrugi mesec mirovanja in rehabilitacija. Slednje pomeni, da je za Jermana sezona svetovnega pokala alpskih smučarjev izgubljena.

Jerman je danes opravil pregled desnega kolena pri specialistu ortopedu Matjažu Sajovicu. Kot so sporočili s Smučarske zveze Slovenije, je bilo pri pregledu ugotovljeno, da so vezi nepoškodovane, odlomil pa se je delček kosti v kolenu. Jermana tako že v sredo ali v četrtek čaka artroskopija, s katero bodo počistili nekaj manjših delcev kosti, večjega pa pritrdili nazaj. Po operaciji naj bi ga čakalo približno šest tednov mirovanja in nato še rehabilitacija.

"Bolje je izpadlo, kot sem pričakoval. Bal sem se najbolj črnega scenarija in strgane kolenske križne vezi, kar pomeni, da bi me čakalo najmanj šest mesecev rehabilitacije. Kar se tega tiče, se je izšlo veliko bolje, kot sem pričakoval. Po drugi strani pa to najbrž vseeno pomeni izgubo sezone, ker vemo, da bom glede na trenutne napovedi šele konec januarja lahko začel trenirati in bi morda konec februarja lahko začel smučati," je po današnjem pregledu pri zdravniku povedal Jerman, ki je onstran Atlantika začetek sezone v hitrih disciplinah končal pod pričakovanji. Nastopil je na dveh smukih, od tega se na prvem v Lake Louisu ni uvrstil v trideseterico, na drugem v ZDA pa je padel.

Čeprav se je Jerman po padcu nemudoma pobral in stopil na smučke, pa je današnji pregled z magnetno resonanco v Celju potrdil poškodbo in črne napovedi: "Bolečin ne čutim. Tudi pri samem padcu me je minimalno zabolelo, kot da bi se udaril, tudi pot na letalu domov je minila brez težav," je še dejal Jerman, ki ga do konca tedna v Celju čaka operativni poseg. "Zdravnik mi je povedal, da ne bo šlo za večji poseg in da bo rana minimalna. Dr. Sajovic me je sicer doslej operiral že trikrat in pozna moja kolena bolje kot jaz sam," Jerman ni izgubil smisla za humor po poškodbi, ki ga bo najverjetneje stala sezone.

Jerman bo tako izpustil vse tekme v italijanskih Dolomitih, kjer je v Bormiu doslej že enkrat zmagal na smuku, 29. decembra 2009. Prav tako bo izpustil preostale smukaške preizkušnje v Wengnu, Kitzbühlu, Garmisch-Partenkirchnu, Chamonixu in Sočiju. Glede na najbolj optimistične napovedi bi lahko na smuči stopil konec februarja, marca sta na koledarju še Kvitfjell in Schladming. Jerman je edini Slovenec, ki je zmagal na dveh smukih v svetovnem pokalu (Bormio, Garmisch-Partenkirchen).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.