Šport
26 ogledov

Konec skrivalnic: Mercedes le razkrit

Mercedes W03 Schumacher Rosberg Catalunya Montmelo Barcelona Reuters
Manj kot mesec dni pred začetkom sezone formule 1 je med zadnjimi ekipami svoj novi dirkalnik predstavil Mercedes. Na dirkališču Catalunya v katalonskem Montmelu sta novo srebrno puščico v torek razkrila dirkača Michael Schumacher in Nico Rosberg.

Kar nekaj špekulacij se je pojavljalo okrog novega dirkalnika Mercedesa, ki ga je nemška ekipa kot zadnji velikan v karavani formule 1 razkrila v torek na obrobju Barcelone. Z novim dirkalnikom sta se Michael Schumacher in Nico Rosberg premierno vozila že prejšnji teden, a je nova srebrna puščica ostala skrita očem javnosti. Novega W03 so po prvih nekaj kilometrih v Silverstonu zdaj uradno predstavili na dirkališču Catalunya.

Dirkalnik ima tako kot praktično cela karavana, razen McLarna, značilen stopničast nos, medtem ko nemški mediji špekulirajo, da so razkritje dirkalnika pri Mercedesu nalašč zavlačevali, saj ne želijo, da bi pred prvo dirko v Melbournu 18. marca konkurenca posnemala katere izmed njihovih (morebitnih) revolucionarnih rešitev.

Red Bull, Ferrari in McLaren so v Jerezu testirali že prejšnji teden, razen Mercedesa pa na predstavitev čakajo le še pri Marussii (bivši Virgin) in HRT. "Nimam pojma, ampak to (čakanje na razkritje, op. a.) bi lahko izbrali, ker imajo na avtu nekaj, za kar mislijo, da veliko pripomore in je relativno lahko kopirati," se je ob namigovanja obregnil legendarni inženir Red Bulla Adrian Newey. "Ne pravim, da je to razlog, a lahko bi bil."

Ekipa Rossa Brawna je pozno predstavitev sicer branila z besedami, da so si želeli dati "maksimalen čas za razvoj", medtem ko Newey dodaja, da ocena nasprotnikovega dirkalnika in morebitno kopiranje elementov vzame okrog šest tednov. "Če si pripravljen le kopirati, ker misliš, da je tako izjemna ideja, ne da bi stvar dobro ocenil, potem lahko še hitreje. Lani smo po prvem testiranju preizkusili izpuh in McLaren nas je že prvo dirko kopiral, kar so tudi sami priznali. Če pogledam nazaj, bi verjetno morali malce zavlačevati," je dejal Newey.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.