Šport
12 ogledov

Konec SP za Vonnovo

Viktoria Rebensburg se bori z virusno gripo. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Veliki tekmici srebrne iz superkombinacje na svetovnem prvenstvu v nemškem Garmisch-Partenkirchnu Tine Maze imata pred četrtkovim veleslalomom zdravstvene težave.

Viktoria Rebensburg, ki je lani v Vancouvru Črnjanki za štiri stotinke odvzela zlato veleslalomsko olimpijsko odličje, se po virusni gripi še ne čuti dovolj pri močeh, nastop Kathrin Hölzl, branilke svetovnega veleslalomskega naslova, na SP v Ga-Paju pa ostaja vprašljiv.

Hölzlova namreč že nekaj časa toži nad težavami s hrbtom in dejala je, da še ni povsem prepričana, ali bo lahko 17. februarja branila naslov svetovne prvakinje v veleslalomu. Tega je osvojila 12. februarja 2009 v francoskem Val d'Isèru, ko je Tino Maze ugnala za devet stotink.

"Borim se iz dneva v dan in čakam. Sem na poti k izboljšanju zdravstvenega stanja, vendar hrbet še ni povsem nared," je po dveh snežnih treningih pojasnila 26-letna Hölzlova. Enaindvajsetletna Rebensburgova, generalko na zadnjem veleslalomu pred SP v Zwieslu je opravila z odliko, saj je zmagala, pa je bila nekaj časa zaradi gripe priklenjena na posteljo. Po današnjem treningu je povedala, da je vadba potekala dobro, vendar je po enotedenskem ležanju izgubila veliko moči.

Konec SP za Vonnovo
Svoje nadaljne nastope na SP je odpovedal ameriška smučarska zvezdnica Lindsey Vonn, ki želi okrevati po poškodbi glave. Trikratna svetovna prvakinja upa, da bo okrevala do konca meseca in svetovnega pokala v Aareju, da bi se lahko borila za skupno zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.