Šport
6 ogledov

Konec za Srebotnikovo, Wozniackijeva v polfinalu

Caroline Wozniacki US open EPA
Potem ko se je kitajska teniška igralka Peng Shuai kot prva uvrstila v polfinale, se ji je pridružila še Danka Caroline Wozniacki. Pri moških je v osmini finala obstal sedmi nosilec Bolgar Grigor Dimitrov, nastope pa je med dvojicami končala tudi Katarina Srebotnik.

Kitajka Peng Shuai si je brez izgubljenega niza v Flushing Meadowsu priigrala polfinale, potem ko je v četrtfinalu zadnjega letošnjega turnirja za veliki slam zaustavila švicarsko najstnico slovaških korenin Belindo Benčič in zmagala s 6:2 in 6:1. To je zanjo prvi polfinale na enem od turnirjev velike četverice, priigrala pa si ga je v 37. poskusu.

"37 je zame očitno srečna številka," je po zmagi v smehu dejala Kitajka: "Kar 36-krat sem se poskusila na kakšnem od grand slamov prebiti v polfinale, zdaj mi je končno uspelo. To je res zelo razburljivo. Rada imam tenis, rada ga igram, a za menoj je dolga kariera, polna padcev. Res je težko. Večkrat sem že razmišljala o tem, da bi lopar postavila v kot, a so me trenerji in starši vedno spodbujali, da se moram boriti naprej."

Wozniackijeva izgubila le eno igro

Osemindvajsetletna Kitajka, sicer 39. igralka z lestvice WTA, se bo za vstop v finale pomerila z Danko Caroline Wozniacki. Deseta nosilka in nekdanja prva igralka sveta je gladko s 6:0 in 6:1 "odpihnila" 13. nosilko Italijanko Saro Errani. Tako se je prvič po treh letih spet prebila do polfinala enega od štirih velikih turnirjev.

"Ta zmaga mi res veliko pomeni. Letos moja igra in nastopi precej nihajo, veliko se mi je zgodilo, zato je preboj v polfinale New Yorka res izjemen," je dejala Wozniackijeva, ki je to sezono igrala po sistemu vroče - hladno, za nameček pa se je pred očmi javnosti razšla še z zaročencem, golfistom Roryjem McIlroyjem.

Fedex: "Povrnila se mi je samozavest"

V moški konkurenci so v četrtfinale napredovali vsi nosilci z izjemo Grigorja Dimitrova, ki je klonil proti borbenemu Francozu Gaelu Monfilsu. Švicar Roger Federer je še naprej na dobri poti proti rekordnemu 18. naslovu na turnirjih velike četverice. V osmini finala je v večernem dvoboju brez težav gladko (6:4, 6:3, 6:2) premagal 17. nosilca Španca Roberta Bautista in se še desetič v karieri uvrstil v četrtfinale US Opna.

Federer se bo v četrtfinalu pomeril z Monfilsom. "Povrnila se mi je samozavest. Samo to je drugače. In res je preprosto," je dejal zmagovalec 17 turnirjev za veliki slam, ki je v New Yorku res zelo prepričljiv. V drugem četrtfinalu bosta zaigrala šesti nosilec Čeh Tomaš Berdych in 14. Hrvat Marin Čilić.

Hingisova in Pennetta izločili Kato

Pot slovenske igralke dvojic Katarine Srebotnik se je v New Yorku končala v četrtfinalu. Za Slovenko in Čehinjo Kveto Peschke, ki sta bili peti nosilki OP ZDA, sta bili premočni Švicarka Martina Hingis in Italijanka Flavia Pennetta, ki sta zmagali s 6:4, 6:3.

V dvoboju za uvrstitev med štiri najboljše pare na turnirju sta Italijanka in izkušena Švicarka, nekdanja zmagovalka New Yorka med posameznicami (1997), ki pa zdaj nastopa le še med dvojicami, potrebovali vsega uro in 20 minut.

OP ZDA (36,2 mio. dolarjev), posamezniki:

Moški, osmina finala:
Tomaš Berdych (Češ/6) : Dominic Thiem (Avt) 6:1, 6:2, 6:4;
Marin Čilić (Hrv/14) : Gilles Simon (Fra/26) 5:7, 7:6 (3), 6:4, 3:6, 6:3;
Gael Monfils (Fra/20) : Grigor Dimitrov (Bol/7) 7:5, 7:6 (6), 7:5;
Roger Federer (Švi/2) : Roberto Bautista (Špa/17) 6:4, 6:3, 6:2;

Ženske, četrtfinale:
Peng Shuai (Kit) : Belinda Benčič (Švi) 6:2, 6:1;
Caroline Wozniacki (Dan/10) : Sara Errani (Ita/14) 6:0, 6:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.