Šport
12 ogledov

Konec zmagovalnega niza

Tom Dwan (Foto: pokerpro.com) Žurnal24 main
Dogajanje na najdražjih mizah Full Tilt Pokra, je bilo tudi zadnjih nekaj dni nadvse pestro, saj se je po dolgem času končal zmagoviti niz Toma "Durrrra" Dwana.

Po slabem začetku leta, se je iz rdečih številk končno izkopal Finec Patrik Antonius, vrnil pa se je tudi naš stari znanec Šved "Isildur1". Ta teden pa sta jo precej dobro odnesla tudi Danec Gus Hansen in neznani igralec, ki se skriva za nadimkom "Jungleman12". Danec se je namreč ta teden zelo dobro odrezal na 7-game in PLO mizah in si tako v le nekaj dneh priigral več kot 300.000$, medtem ko je bil "Jungleman12" glavni trn v peti Tomu Dwanu in ga je ta teden olajšal za več kot pol milijona zelencev.

Dwanova slaba 2 tedna
Potem, ko je bil v začetku letošnjega leta Tom Dwan vladar najdražjih miz Full Tilt Pokra, se zdi, da te dni enostavno ne more sestaviti niti ene zmagovalne kombinacije, posledično pa se je v zadnjih nekaj tednih, njegov letošnji dobiček s 7,3 milijona dolarjev, zmanjšal na okrog 3,8 milijona. Če smo se tako še pred dobrim mesecem spraševali, kdo ga sploh lahko ustavi, igralci sedaj stojijo v vrstah, samo da bi dobili priložnost, da bi se pomerili z Američanom v času te njegove krajše krize.

Med drugim sta to krizo dobro izkoristila Phil Ivey in "Jungleman12", saj se je v ponedeljek Dwan udaril z obema. Prvi je bil na vrsti Ivey, ki je "Durrrra" olajšal za 246.538 $ v zgolj 430 igrah PL Omahe na 500 $/1.000 $ mizi, nato pa je na vrsto prišel še "Jungleman12", ki je Iveyev uspeh le še nadgradil. Njun dvoboj je sicer bolje začel Tom, ki je po polovici njunega 10-urnega dvoboja imel pred nasprotnikom že skorajda 500.000 $ prednosti, a je nato, kot da bi nato nekdo pritisnil na stikalo, "Jungleman12" začel nizati zmage in je na koncu obral "Durrrra" za kar 613.923 $.

Patrik ponovno na zeleni veji

Če je imel njegov nasprotnik v milijonskem izzivu odličen začetek leta, potem je Finec zadnje mesece preživljal povsem nasprotno situacijo, saj mu nikakor ni šlo nič od rok in se je tako do sredine marca, že začel utapljati v rdečih številkah. 15. marca je bil Patrik celo najmanj uspešen igralec na Full Tilt Pokru, saj je imel izgube kar 3,6 milijona dolarjev, a je zanj nato, ob pravem času prišla pomlad in ga prebudila iz zimskega spanca.

V naslednjem mesecu in pol je namreč Antonius svojo izgubo vztrajno zmanjševal, dokler se ni v torek zvečer, po še enem uspešnem večeru na 300  $/600 $ PL Omaha mizah, dokončno izkopal iz rdečih številk in prvič letos tudi zabeležil dobiček. Ta preobrat mu je uspelo izvesti v 27.467 igrah, na zeleno vejo pa mu je uspelo priti tudi po zaslugi naslednje igre, ki jo je dobil proti Cole Southu.

Slednji je pred flopom višal na 1.800 $, Finec pa je njegovo stavo le izenačil ter si tako lahko poceni ogledal flop {5-Spades}{J-Diamonds}{3-Spades}. Patrik se je tu stavi najprej odpovedal, vendar je potem, ko je South v igro spravil novih 2.900 $, hitro posegel po žetonih. Fanta sta nato izmenjaje metala žetone v igro, dokler niso naposled prav vsi končali na sredini virtualne mize in je Antonius obrnil {A-Spades}{J-Spades}{K-Diamonds}{2-Hearts} za najvišji par na flopu ter vlečki lestvice in barve, na drugi strani mize pa je Cole v rokah držal {K-Spades}{Q-Spades}{Q-Diamonds}{10-Clubs} za višji par in slabšo vlečko barve. Kljub temu, da sta se igralca odločila, da zadnji 2 karti razdelita dvakrat, se South porazu ni izognil, saj je Patrik s {3-Hearts}{6-Spades} najprej ujel barvo, s {5-Diamonds}{4-Clubs} pa nato še lestvico in vseh 120.000 $ je romalo na njegov račun.


Z zmago se je vrnil tudi "Isildur1"

Po dolgem odmoru, se je ta teden na sceno ponovno vrnil tudi zloglasni Šved "Isildur1", ki pa ni kar zdivjal nazaj na najdražje mize, temveč se je tokrat očitno raje odločil za nekoliko bolj previden pristop, ki se mu je na koncu tudi obrestoval, saj je v dvoboju z  "Jungleman12om" na 50 $/100 $ in 100 $/200 $ NL Hold'Em mizah, prišel do novih 25.000 $ dobička.

Šved je bil tokrat uspešen, kljub temu, da je izgubil največjo igro večera, potem ko je vse svoje žetone spravil v igro na riverju, ko so na mizi že ležale skupne karte {3-Clubs}{4-Spades}{K-Clubs}{10-Diamonds}{8-Spades}. Isildur je namreč takrat v rokah držal {K-Hearts}{J-Clubs}, kar pa ni bilo dovolj za zmago proti "Jungleman12u", ki je obrnil {4-Hearts}{4-Diamonds} in tako prišel do novih 61.383 $.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.