Šport
88 ogledov

Kongolo skalil veselje Fabjanu

Miran Fabjan Yoann Kongolo
1/69
Facebook
Miran Fabjan je na portoroškem borilnem spektaklu, imenovanem Admiral Markets Fight Night, v glavni borbi večera izgubil proti Švicarju Yoannu Kongoloju po sodniški odločitvi. Jasmin Bečirović, Rok Štrucl in Franci Grajš do zanesljivih zmag.

Skoraj 1500 gledalcev, ki so v soboto zvečer zavili v Avditorij, so lahko uživali v devetih vrhunskih borbah po pravilih K-1. V Sloveniji že dolgo časa nismo videli tako kvalitetnih in izenačenih borb, kar so pokazali tudi gledalci, ki so pripravili izjemno ozračje. Od devetih borb sta se le dve končali predčasno, v ostalih sedmih pa so odločitev podali sodniki, ki so prihajali iz Italije, Hrvaške in Slovenije.

Sijajen večer borilnih veščin je naravnost sanjsko odprl Toni Šude iz UFK Rupa, ki je hitro pokazal, po kaj je prišel v Portorož. Po začetnem otipavanju je Danijela Grabarja lepo zadel s kolenom in ga poslal v nokdown, delo pa dokončal nekaj sekund kasneje še z enim močnim udarcem s kolenom in navdušil publiko. Druga borba večera je prinesla prvo odločitev po sodniški odločitvi. Alen Brkić iz Tiger Lucija je bil aktivnejši v obračunu proti Enverju Rexhepovskemu, ki je nekajkrat atraktivno poskušal s kolenom, in zasluženo zmagal.

Admiral Markets Fight Night | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Tretja borba je šla v roke Luci Grusovinu, ki je po treh rundah trdega boja premagal Redža Ljutića iz Gepard Cluba. Ljutić je dobro izkoriščal izkušnje iz amaterskega taekwondoja in veliko poskušal s krožnimi udarci, toda Grusovin je pokazal, zakaj velja za enega najbolj obetavnih italijanskih borcev. Predvsem v ročnih izmenjavah je bil natančnejši in tudi po besedah Ljutića zasluženo odnesel zmago. Tudi Grega Smole in Francesco Tadiello sta prikazala odlično predstavo, ki so jo na koncu odločili sodniki. Italijan je nudil dober odpor, nekajkrat tudi nevarno zapretil, a na koncu vseeno moral priznati poraz. Smole se je izkazal s številnimi lowkicki, čeprav bi si sam želel, da bi bil nekoliko konkretnejši tudi z rokami. Pred velikim finalom Admiral Markets Fight Nighta sta se v rematchu pomerila Samo Petje in Fabio di Marco. Tudi v drugo je ring bolj nasmejan zapustil Petje, ki je prevladoval skozi vse tri runde in na koncu več kot zasluženo dvignil roke v zrak.

V šesti borbi se je po treh letih pred domačim običnstvom znova predstavil Franci Grajš, ki ga je čakal obračun z odličnim Hrvatom Ivanom Stanićem. Oba borca sta poskrbela še za eno izjemno predstavo, na krilih navijačev je bil Grajš konkretnejši, čeprav je tudi Grozni nekajkrat nevarno zapretil. Sodniki so na koncu odločili v prid Grajša, kar so v hrvaškem taboru sprejeli z neodobravanjem. Tudi sedma borba je prinesla slovensko-hrvaški obračun (Rok Štrucl vs. Igor Mihajlević) in znova enako zgodbo: zmaga našega borca po sodniški odločitvi in neodobravanje iz nasprotnega kota. Po naši oceni so bili protesti tudi tokrat neupravičeni, toda vsake oči imajo svojega malarja.

Admiral Markets Fight Night Jasmin Bečirović Umberto Lucci | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
V predzadnji borbi večera je završalo še pred začetkom. Ko je uradni napovedovalec Janez Jakopin napovedal domačina Jasmina Bečirovića, so se pošteno zatresli temelji Avditorija. Bečirović gledalcev ni pustil na cedilu, Italijan Umberto Lucci pa niti za trenutek ni ogrozil našega borca. Marsikdo je pričakoval konec že v prvi rundi, toda smrtonosni udarec (beri: lowkick) je Bečirović Italijanu zadal v drugi rundi in še enkrat več poskrbel za navdušenje med gledalci.

V odličnem ozračju se je začela tudi zadnja borba večera med Yoannom Kongolojem in Miranom Fabjanom. Slednji je gledalce podžgal že med prihodom v ring in napovedal izjemno borbo. Tako Fabjan kot Kongolo sta v treh rundah pokazala vse svoje znanje in se borila do zadnjega atoma moči. Oba borca sta bila nekajkrat v nevarnosti, a sta se vedno uspela izvleči iz neugodnega položaja. Na koncu so sodniki zmago namenili Kongoloju, čeprav bi se lahko odločili tudi za dodatno rundo. V vsakem primeru pa sta skupaj s Fabjanom poskrbela za eno najboljših K-1 borb v zgodovini Slovenije.

Admiral Markets Fight Night:

  • Miran Fabjan vs. Yoann Kongolo - sodniška odločitev
  • Jasmin Bečirović vs. Umberto Lucci - TKO, 2R
  • Rok Štrucl vs. Igor Mihaljević - sodniška odločitev
  • Franci Grajš vs. Ivan Stanić - sodniška odločitev
  • Samo Petje vs. Fabio Di Marco - sodniška odločitev
  • Grega Smole vs. Francesco Tadiello - sodniška odločitev
  • Redžo Ljutić vs. Luca Grusovin - sodniška odločitev
  • Alen Brkić vs. Enver Rexhepovski - sodniška odločitev
  • Toni Šude vs. Danijel Grabar - TKO, 2R
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.