Šport
14 ogledov

Kontrec: "To je slabo za celotno ligo"

Kontrec (levo) meni, da bi bila kazen ostrejša, če bi takšno dejanje storil kate Boštjan Tacol
Potem ko je postalo jasno, da bo nedeljska tekma lige EBEL registrirana v korist zmajev, smo za mnenje povprašali nekaj "hokejskih delavcev". Kontrec o kazni: "To je slabo za celotno ligo."

Dejan Kontrec, nekdanji hokejist Olimpije, je za Žurnal24 še dodal, da je nad Salzburgom zelo razočaran. Meni, da rdeči biki s takšnim ravnanjem kažejo svojo finančno moč. "Na tem področju so daleč pred vsemi in si lahko privoščijo stvari, ki si jih drugi ne morejo. Menim, da bi bila kazen precej ostrejša, če bi si kaj takšnega dovolil katerikoli drug klub. Zgodilo bi se vsaj to, da bi bila serija odločena v korist tekmeca. Avstrijska zveza si pač ne more privoščiti, da bi tako kaznovala rdeče bike. To je slabo za celotno ligo, saj to pomeni, da vso ligo pravzaprav vodi Salzburg s svojim početjem. Drugič se bodo spomnili kaj drugega in vsi se bodo temu podredili."

Igor Beribak, nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance pa je takšno kazen pričakoval, a meni, da je takšna kazen sramotna. ''Kazen je pričakovana. Salzburg in trener Pierre Page sta tako močna, da bi bila drugačna odločitev presenečenje. Je pa to čista bedarija. Če bi nekaj takšnega naredili Slovenci, Hrvatje ali Madžari, bi bilo vprašanje, ali bi še lahko igrali v tej ligi. Takšna kazen je sramota! Ne more se trener odločati, ali se bo nastopilo ali ne. To je preblaga kazen."

Po mnenje smo se odpravili še v jeseniški tabor, kjer nam je Rok Tičar zaupal, da mu gre Pierre Page počasi že na živce. O kazni pa: "Takšno odločitev sem pričakoval. Pač gre za Salzburg. Povsem prav je, da je Olimpija dobila četrto tekmo. Prav bi sicer bilo tudi, da bi se enkrat udarilo tudi po rdečih bikih, ki so že večkrat zakuhali takšne reči. Menim, da so jo spet dobro odnesli."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.