Šport
8 ogledov

Koper in Brumen po naslov

brumen_main_katic Žurnal24 main
Koprska ekipa je že na začetku sezone v odlični formi. Osvojenemu superpokalu so rokometaši Cimosa dodali še zanesljivo slavje v Velenju, kjer je strelsko kraljeval Matjaž Brumen.
 

MIK 1. liga, 1. kolo

Gorenje : Cimos 27:31
Rudar : Celje P. L. 23:33
Krka : Slovan 19:23
Ribnica R. H. : Trimo 25:22
J. Ormož : Merkur 33:26
Prevent : Kozina-Hrpelje 45:15

Primorci so že lani predstavljali največjo grožnjo Celju in štajerski klub prisilili, da je naslov reševal na zadnji tekmi v Zlatorogu . Letos so koprska pričakovanja še večja. Cimos je podaljšal svojo klop, osvojil superpokal  in napovedal novo zgodovinsko sezono. Eden glavnih protagonistov letošnjih primorskih uspehov je tudi Matjaž Brumen , ki je v imenitni strelski formi. To je dokazal tudi v Velenju, kjer je v ključnih trenutkih tekme doživel tudi preobrazbo v zunanjega igralca. "Vso tekmo smo bili boljši nasprotnik, igrali smo pametno. Imeli smo izjemno razpoloženega vratarja Darka Stanića, ki je obranil kar 25 žog,“ je povedal Brumzi in dodal: "Upam, da bo to moja sezona. Navajen sem igrati na krilu in zunanjem položaju. Imam zaupanje trenerja, in to upravičeno. To mu vračam po svojih najboljših močeh. Upam, da forma ne bo padla, ampak bo še boljša.“

Koprčani so zasluženo zaplesali zmagoslavno kolo. © Gregor Katič

 
Matjaž je s prestopom iz Celja v Koper pred lansko sezono presenetil večino javnosti. Iz velikega v mali klub? Brumen ni menil tako in je prepoznal koprske načrte. Imel je še ponudbo iz Španije, a Cimosova ni bila nič slabša. Nato se je zgodila huda poškodba ramena, zaradi katere je izgubil dobršen del sezone. "Strah je še vedno prisoten. Operacija ramena je ena najtežjih poleg kolena. Vseeno sem se vrnil na igrišče dokaj hitro, po treh mesecih in pol. Nato sem stopnjeval formo, za katero sem potreboval določen čas. Toliko časa brez žoge, treningov in igranja ni lahko nadomestiti. Vem, da lahko igram še bolje,“ je samozavesten Brumen, ki je sicer doma iz Ljubljane.

 

Preberite še ...

Napoved prvoligaške sezone (1. del)
Napoved prvoligaške sezone (2. del)
Napoved prvoligaške sezone (3. del)
Intervju: Miro Požun

Bil je član šampionske generacije Prul 67 , ki je Celjanom (za zdaj) edina odvzela naslov leta 2002. Njegovi soigralci so bili tedaj Jure Natek , Vedran Zrnić , Uroš Zorman , Ognjen Backovič , Zoran Lubej , Andrej Kastelic , Zoran Jovičič ... Skratka, ekipa z velikimi potenciali, ki pa je doživela finančni zlom in razpadla. Brumen in njegov dolgoletni soigralec Natek sta prestopila v Celje, še prej pa se je leta 2003 zgodil incident s kajenjem marihuane na neki zabavi in desnokrilni igralec je bil suspendiran. Izpuščenemu EP v Sloveniji je sledil naslov evropskega prvaka s Celjem in nekaj uspešnih let v klubskem in reprezentančnem dresu. Lani pa selitev na Obalo, kjer imajo navišje ambicije. "Ekipa je prava, zelo homogena, dobra klapa. Ni takšnih posameznikov, ki bi lahko sami reševali tekme. Ampak mislim, da smo vedno bolj zreli, vedno bolje se poznamo. Želimo si osvojiti državno prvenstvo, čeprav vemo, da bo težko. Smo velik konkurent Celju in naredili bomo vse za naslov. Novinci so se vklopili odlično, stopnjujejo formo, ujeli so sistem igre. Ko se bo vrnil poškodovani Stojanović, bomo še močnejši.“
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.