Šport
22 ogledov

Koper še vedno upa na naslov

David Špiler se zaveda, da je prednost Celjanov verjetno previsoka. (Foto: arhiv Žurnal24 main
Novi zmagi sta v okviru MIK 1. lige vknjižila tudi Gorenje in Cimos, kar pomeni, da se do konca sezone obeta še napet obračun za drugo mesto. Celje ima zaenkrat varnih pet točk prednosti.

Rokometaši Ormoža so v drugem delu doživeli že peti poraz, ob neodločenem izidu z Velenjčani, in so na zadnjem mestu v elitni skupini, ki se bori za naslov državnih prvakov, medtem ko Koper − v končnici je dosegel štiri zmage in dva neodločena izida − za vodilnimi Celjani zaostaja pet točk.

Izbranci gostujočega trenerja Fredija Radojkoviča so bili gospodarji ormoškega parketa od prve do zadnje minute. V prvem polčasu so največ vodili za deset (20:10). V začetku drugega polčasa so malce popustili, tako da so gostitelji visok zaostanek prepolovili, v končnici pa so primorski rokometaši znova pohodili stopalko za plin in zanesljivo zmagali. Primorci pa še vedno upajo na kakšen spodrsljaj Šerdarušićeve čete: "Drugo mesto mora biti naše, nismo obupali še niti za prvim mestom, vendar imajo Celjani visokih pet točk prednosti in se zavedamo, da je to skoraj misija nemogoče. Mi se bomo skoncentrirali samo na naše tekme in bomo videli, kam nas bo to pripeljalo na koncu. Vse, kar je nižje od drugega mesta, bi bilo veliko razočaranje," je za Zurnal24.si povedal trenutno poškodovani igralec Cimosa, David Špiler.

Lestvica:
1. Celje 46 (37)
2. Koper 41 (31)
3. Gorenje 41 (32)
4. Slovan 26 (22)
5. Trimo 25 (22)
6. Jeruzalem 19 (18)

Velenjski rokometaši so v slabem tednu dosegli dve pomembni zmagi: najprej so na domačem igrišču ugnali Celjane, danes v gosteh pa še bojevite Trebanjce. Dolenjska zasedba, ki je nastopila brez svojega ideologa in slovenskega reprezentanta Sebastjana Skubeta, je bila v prvem polčasu povsem konkurenčna favorizirani ekipi iz Šaleške doline. Odločitev o zmagovalcu je padla v začetku drugega polčasa, ko so si izbranci gostujočega trenerja Branka Tamšeta priigrali pet golov prednosti (22:17), zalogo golov pa so v končnici še oplemenitili.

MIK 1. liga za prvaka, izidi 6. kola:

Jeruzalem Ormož : Cimos Koper 28:36 (11:20)
Huđ 6, Krabonja 4; Elezović 9, Skoko in Praznik po 6

Trimo Trebnje : Gorenje 31:39 (16:17)
Miklavčič in St. Skube po 6; Natek in Šimič po 8, Žvižej

Vnaprej odigrana tekma:
Celje Pivovarna Laško : Slovan 41:33 (21:13)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.