Šport
20 ogledov

Kopi bo zdaj še bolj sproščen

Anže Kopitar je v lanski sezoni na 82 tekmah zbral 81 točk, letos pa na 75 tekma Žurnal24 main
Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je z odlično predstavo (gol in podaja) na prvi tekmi v letošnji sezoni lige NHL dokazal, da je neugodna poškodba gležnja že pozabljena.

Kralji Anžeta Kopitarja so letošnjo sezono začeli v Stockholmu, kjer so se pomerili z New York Rangers in slavili zmago s 3:2 po podaljšku. Velik delež je k zmagi Los Angelesa prispeval tudi odlični Slovenec, ki je izpustil zaključek lanske sezone zaradi hude poškodbe gležnja. Kopi je za uvodno zmago prispeval prvi zadetek in podajo pri odločilnem zadetku v podaljšku. Slovenec se je na Švedskem sicer počutil kot doma, saj si je pred odhodom v ligo NHL izkušnje nabiral ravno v deželi treh kron. "Na Švedskem sem igral tri leta, tako da se tukaj počutim odlično. Dobro je, da sem dosegel prvi zadetek, da smo se z ekipo nekoliko razbremenili," je ameriškim medijem zaupal veliki slovenski zvezdnik.

"Počutim se dobro. Kot sem dejal že pred mesecem dni, je z nogo vse v redu. Ne čutim bolečin in nimam težav, kar sem tudi pričakoval," je o neugodni poškodbi dejal Kopitar in še dodal: "Če vprašate kogarkoli, ne nekoga, ki se je vrnil po poškodbi, je odlično začeti z zmago. Zdaj bomo lahko zaigrali malce bolj sproščeno."

Glavni trener kraljev Terry Murray je na prvem srečanju Kopitarju v napadu na desni strani dodal še Justina Williamsa, medtem ko je na levem krilu preizkušal več možnosti. "Na ledu se dobro ujameva. Tudi na pripravljalnih tekmah sva se dobro ujela. Terry je veliko menjaval leva krila in Simon Gagne je opravil odlično delo. Verjetno bomo tudi na naslednji tekmi ostali skupaj in upam, da bomo dosegli še nekaj zadetkov," je še dejal Anže Kopitar, ki ga s kralji na stari celini čaka še srečanje v Berlinu proti Buffalu, nato pa se vračajo onkraj velike luže, kjer bodo nadaljevali s silovitim tempom tekem v ligi NHL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.