Šport
27 ogledov

Kopi & Co. s praznimi naboji

anže kopitar los angeles kings Reuters
Los Angeles Kings na čelu z Anžetom Kopitarjem so niz gostovanj začeli s porazom pri St. Louis Blues z 0:1.

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je niz gostovanj v ligi NHL v dresu Los Angeles Kings začel s porazom. Navkljub trem njegovim strelom na gol se mreža St. Louis Blues ni zatresla, na drugi strani pa so domačini dosegli en zadetek v drugi tretjini in slavili z najbolj tesnim možnim izidom (1:0).

Pred mrežo St. Louisa se je izkazal Slovak Jaroslav Halak, ki je zbral 22 obramb. Edini gol na tekmi je v 29. minuti dosegel Jamie Langenbrunner. Halak je v tej sezoni že petič ostal nepremagan pred vrati. Skupno je vpisal svoj že 21. shutout v karieri. St. Louis sicer desetič v tej sezoni v rednem delu ni prejel niti enega zadetka, kar je najboljši izkupiček v ligi. Blues je v zadnjih 17 tekmah na domačem ledu doživel le tri poraze.

St. Louis je vpisal 30 zmago in se je premaknil na četrto mesto lestvice na zahodnem delu lige. Los Angeles Kings ostaja pri 25 zmagah in 60 točkah ter sedmem mestu na lestvici zahodne konference, kar jih še vodi v končnico. Pri kraljih velja omeniti vratarja Jonathana Quicka, ki je zbral kar 32 obramb.

Ottawa Senators je po podaljšku klonila proti New York Islanders z 1:2, zmago otočanom je na svoji jubilejni 600. tekmi v ligi NHL priboril Mark Eaton. Za zmago je podal Slovak Milan Jurčina, Eaton pa je dosegel svoj prvi gol po letu 2009. Florida Panthers je ugnala Winnipeg Jets z 2:1, Calgary Flames je bil boljši od Chicago Blackhawks s 3:1, Anaheim Ducks pa je doma po podaljšku izgubil proti Columbus Blue Jackets z 2:3.

Liga NHL:

St. Louis Blues : Los Angeles Kings 1:0
Ottawa Senators : New York Islanders 1:2 - po podaljšku
Florida Panthers : Winnipeg Jets 2:1
Calgary Flames : Chicago Blackhawk 3:1
Anaheim Ducks : Columbus Blue Jackets 2:3 - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.