Šport
11 ogledov

Kopi & Co. v končnici proti najboljšim

los angeles kings kopitar Reuters
Anže Kopitar in soigralci pri Los Angeles Kings so zadnjo tekmo rednega dela lige NHL proti San Joseju po podaljđku klonili z 2:3, potem ko so že vodili z 2:0. Kralje v prvem krogu končnice čaka izjemno težko delo, saj se bodo pomerili z vodilnim Vancouvrom.

Moštvi slovenskih hokejistov v ligi NHL sta izgubili. Los Angeles Kings že drugič v dveh dneh po dodatnem igralnem času proti San Joseju, Detroit Red Wings pa po streljanju kazenskih strelov proti Chicago Blackhawks. Anže Kopitar je ostal brez točk, Jan Muršak pa ni bil v postavi Detroita.

Los Angeles bo v končnico vstopil z osmega mesta na zahodu, kar pomeni, da se bo v prvem krogu pomeril s prvim nosilcem Vancouvrom. Detroit pa je osvojil peto mesto na zahodu in se bo v končnici najprej srečal z Nashvillom.

Ostali pari prvega kroga končnice so New York Rangers - Ottawa Senators, Boston Bruins - Washington Capitals, Florida Panthers - New Jersey Devils, Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers, St. Louis Blues - San Jose Sharks in Phoenix Coyotes - Chicago Blackhawks.

Vancouver je drugič zapored osvojil pokal Predsednika, ki ga prejme najuspešnejše moštvo rednega dela. Z zmago s 3:0 v zadnjem nastopu proti Edmontonu je zbral 111 točk, dve več od St. Louis Blues in New York Rangers. Tekmeca v prvem krogu končnice je Vancouver dobil šele po zadnji, 1230. tekmi sezoni, na kateri sta o sedmem oziroma osmem mestu na zahodu odločala San Jose in Los Angeles. Tako kot dva dni prej so bili uspešnejši Sharks, ki so tokrat zmagal po podaljšku in zadetku Dana Boyla minuto pred iztekom časa. Anže Kopitar ni vpisal točke, tako da je redni del zaključil s 76 točkami (25 zadetkov, 51 podaj), kar ga uvršča na 17. mesto v ligi. Po točkah je na prvem mestu Jevgenij Malkin iz Pittsburgha s 109 točkami (50, 59), naziv najboljšega strelca rednega dela pa je prejel Steven Stamkos (Tampa Bay) s 60 zadetki.

Prvi nosilec na vzhodu so Rangers iz New Yorka, branilci naslova Boston Bruins pa zasedajo drugo pozicijo in se bodo v prvem krogu srečali z Washingtonom. Jan Muršak, ki na zadnji tekmi ni bil v postavi Detroita, ima za seboj nekoliko uspešnejšo sezono, kot je bila premierna lani. V povprečju je sicer igral nekoliko manj, vendar je na petindvajsetih tekmah (lani 19) dosegel 3 točke in konec februarja proti Columbusu dosegel tudi prvi zadetek v ligi NHL.

Liga NHL:

San Jose Sharks : Los Angeles Kings 3:2 (podaljšek)
Anže Kopitar je igral 21 minut za Los Angeles.

Detroit Red Wings : Chicago Blackhawks 2:3 (kazenski streli)
Jan Muršak ni bil v postavi Detroita.

Pittsburgh Penguins : Philadelphia Flyers 4:2
Boston Bruins : Buffalo Sabres 4:3 (kazenski streli)
New Jersey Devils : Ottawa Senators 4:2
New York Rangers : Washington Capitals 1:4
Calgary Flames : Anaheim Ducks 5:2
Montreal Canadiens : Toronto Maple Leafs 4:1
Winnipeg Jets : Tampa Bay Lightning 4:3 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets : New York Islanders 7:3
Florida Panthers : Carolina Hurricanes 4:1
Dallas Stars : St. Louis Blues 2:3
Minnesota Wild : Phoenix Coyotes 1:4
Colorado Avalanche : Nashville Predators 1:6
Vancouver Canucks : Edmonton Oilers 3:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.