Šport
16 ogledov

Kopi in Kralji se tolažijo s točko

Anže Kopitar je tokrat zgrešil kazenski strel, kar je nadoknadil Dustin Brown, k Žurnal24 main
Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so v noči na petek prišli do točke, potem ko so po podaljšku z 0:1 klonili proti Winnipeg Jets. Anže Kopitar je ostal brez točke.

Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL izgubili v kanadskem Winnipegu z 0:1. V rednem delu sta se tekmeca razšla brez zadetkov, v drugi minuti podaljška pa je zmagoviti gol dosegel 20-letni Evander Kane. Zvezdnik kalifornijske ekipe Anže Kopitar je na ledu preživel slabih 22 minut, v tem času pa je sprožil šest strelov. Na obračunu sta se izkazala oba vratarja: domači čuvaj mreže Chris Mason je zbral 31, gostujoči Jonathan Bernier pa 26 obramb.

Philadelphia je s 4:2 ugnala Pittsburgh, med strelce za domače pa so se vpisali Jaromir Jagr, Max Talbot, Kimmo Timonen in Matt Read. Za goste, ki so tokrat izgubili po štirih zaporednih zmagah, pa sta bila uspešna Tyler Kennedy in Jordan Staal.

Minnesota je po osmih zaporednih porazih končno vknjižila zmago, s 4:3 je ugnala Edmonton. Za Wild so gole dosegli Dany Heatley, Mikko Koivu, Jarod Palmer in Pierre-Marc Bouchard, medtem ko so bili za Oilers uspešni Taylor Hall, Ladislav Smid in Shawn Horcoff.

Carolina je po podaljšku s 4:3 ugnala Toronto. Mož odločitve v dodatnem delu je bil Eric Staal, ki je zadel v četrti minuti podaljška. Slednji je v statistiko vnesel dva gola in podajo, med strelce pa sta se vpisala tudi Zac Dalpe in Brandon Sutter. Carolina je zabeležila tretjo zaporedno zmago doma, kar je njihov najdaljši zmagoviti niz to sezono. Za Toronto so gole prispevali Nikolaj Kulemin, Joffrey Lupul in Nazem Kadri.

Liga NHL:

Winnipeg Jets : Los Angeles Kings 1:0 - po podaljšku
Pittsburgh Penguins : Philadelphia Flyers 2:4
Carolina Hurricanes : Toronto Maple Leafs 4:3 - po podaljšku
New York Islanders : Calgary Flames 3:1
Tampa Bay Lightning : Montreal Canadiens 4:3
Minnesota Wild : Edmonton Oilers 4:3
Dallas Stars : Columbus Blue Jackets 1:4
Colorado Avalanche : Phoenix Coyotes 3:2
Anaheim Ducks : Vancouver Canucks 2:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.