Šport
1 ogledov

Kopi ostaja pri vrhu

Anže Kopitar Benjamin Kovač
Claude Giroux je bil z dvema goloma in podajo junak Philadelphie ob zmagi proti Carolini s 5:3, obenem pa je na lestvici strelcev prehitel našega Anžeta Kopitarja. Giroux je zdaj pri 22 točkah in si deli drugo mesto, naš hokejski as pa si z 21 točkami deli peto mesto.

V severnoameriški hokejski ligi NHL so onstran Atlantika v noči na torek odigrali tri tekme. Philadelphia je v gosteh s 5:3 premagala ekipo Carolino Hurricanes, moštvo Montreal Canadiens je doma po kazenskih strelih z 2:3 izgubilo proti Buffalo Sabres, Winnipeg Jets pa je premagal Tampo Bay Lightning s 5:2.

Junak dvoboja v Carolini je bil Claude Giroux, ki je za zmago letalcev prispeval dva gola in podajo. Philadelphia je z novim parom točk prevzela vodstvo tako v atlantski diviziji kot v vzhodni konferenci.

Giroux si z 22 točkami deli drugo mesto na lestvici najučinkovitejših igralcev lige. Slovenski hokejski zvezdnik v majici Los Angelesa Anže Kopitar si z 21 točkami deli peto mesto. Los Angeles bo v v sredo gostil Anaheim.

Derek Roy je v Montrealu v zadnji tretjini poskrbel za vrnitev Buffala, ki je zaostajal z 0:2. Roy je najprej podal pri golu Jasona Pominvilla, nato pa v 53. minuti izsilil podaljšek, v katerem pa ni bilo zmagovalca. Zmagovalca so odločili kazenski streli, ko sta bila uspešna Brad Boyes in Thomas Vanek. Winnipeg je prekinil niz petih porazov, potem ko je s 5:2 na domačem ledu odpravil Tampo Bay.

Liga NHL:

Carolina Hurricanes : Philadelphia Flyers 3:5
Montreal Canadiens : Buffalo Sabres 2:3 (kazenski streli)
Winnipeg Jets : Tampa Bay Lightning 5:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.