Šport
30 ogledov

Kopi po porazu: "Z enim golom je težko zmagati"

anže kopitar los angeles kings Reuters
Gol Švicarja Marka Streita je prinesel zmago New York Islanders v podaljšku tekme proti Los Angeles Kings (2:1). Anže Kopitar se v 20 minutah na ledu ni vpisal med strelce za Kings, ki so z le 120 goli še naprej najmanj učinkovito moštvo lige.

Kljub porazu proti New York Islanders in le 120 golom, najmanj v celotni ligi NHL, se Los Angeles Kings še naprej oklepajo sedmega mesta zahodne konference. Zmago jim je v podaljšku tokrat ukradel Mark Streit, ki je pobegnil obrambi in v situaciji ena na ena matiral izvrstnega vratarja Jonathana Quicka. To je bil Švicarjev peti gol sezone.

"Moramo biti bolj konsistentni. To je za nas edini odgovor," je bentil trener Kings Darryl Sutter, ki je po zamenjavi Terryja Murrayja sicer začel z bolj rednim nabiranjem točk, z bolj rednim zabijanjem golov pa (še) ne. Michael Grabner je v prvi tretjini zabil za vodstvo domačih, za Kings pa je s prvim golom sezone v drugi tretjini izenačil Andrei Loktionov.

Vratar Evgeni Nabokov je v golu Islanders ubranil 34 strelov in močno pripomogel k zmagi. Gre za pravo "črno mačko" Kings, saj je na zadnjih treh tekmah, ki so jih Islanders dobili proti kalifornijskemu moštvu, ubranil kar 103 od 106 strelov. Kings so tako ali tako zabili le šest golov na zadnjih petih zaporednih gostujočih tekmah, od tega kar tri pri zmagi nad Tampa Bayjem.

Samo Anže Kopitar (pri New Yorku brez točke) in Justin Williams sta v sezoni nabrala več kot 30 točk. Tudi Mike Richards, od katerega so po menjavi s Philadelphio Flyers pričakovali velike reči, je zbral vsega 14 golov in 13 podaj. Kings bodo svojo serijo napornih gostovanj zaključili v nedeljo pri Dallas Stars"Zadnje čase imamo probleme z dajanjem golov. Treba bo malce koncentracije usmeriti v to in dajati več golov. Z enim golom je težko zmagovati tekme," je po tekmi povedal Kopitar.

"Če povem po pravici razloga ne poznam. Če bi fantje vedeli, bi verjetno kaj spremenili in ugotovili, kaj storiti, da bi se kaj drugače obrnilo. Hitro bo potrebno ugotoviti, ker je potrebno zmagovati in nabirati tekme za končnico." Los Angelesu še vedno ostaja v boju za vstopnico za končnico prvenstva. "Mislim, da smo znotraj osmega mesta. Dobili smo točko, ni veliko, je pa le nekaj," je še dejal Kopitar.

Liga NHL, rezultati:

New York Islanders : Los Angeles Kings 2:1*
Kopitar (Kings) dva strela v 20 minutah.

Boston Bruins : Nashville Predators 4:3**
New Jersey Devils : Florida Panthers 1:3
Philadelphia Flyers : New York Rangers 2:5
Ottawa Senators : Edmonton Oilers 3:4*
Pittsburgh Penguins : Winnipeg Jets 8:5
Buffalo Sabres : Tampa Bay Lightning 1:2
Toronto Maple Leafs : Montreal Canadiens 0:5
St. Louis Blues
: Colorado Avalanche 3:2*
Minnesota Wild : Columbus Blue Jackets 1:3
Phoenix Coyotes
: Chicago Blackhawks 3:0
Calgary Flames
: Vancouver Canucks 3:2**
* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.