Šport
5 ogledov

Kopi začel s porazom

Anže Kopitar je v noči na petek postal prvi Slovenec, ki je zaigral v končnici l
1/13
Žurnal24 main
Anže Kopitar svoje prve tekme v končnici lige NHL kljub točki ne bo ohranil v najlepšem spominu. Z Los Angeles Kings je po podaljšku klonil proti Vancouver Canucks (3:2).
Zlati gol
V končnici lige NHL ni kazenskih strelov. Igra so do zlatega gola.

Prvi junak prve tekme končnice med Vancouver Canucks in Los Angeles Kings (3:2) je bil Šved Mikael Samuelsson. Izkušeni napadalec se je dvakrat vpisal med strelce in bil glavni krivec, da Anže Kopitar (podaja) svoje prve tekme v končnici ne bo ohranil v najlepšem spominu.

Sicer je že začetek srečanja nakazal, da bodo morali hokejisti Los Angelesa pokazati vse svoje znanje, če bodo hoteli zmagati. Res, da so prvi strel na srečanju pripisali Kopitarju, a nato je bilo do konca prvega dela vse v znamenju Canucks. Proti vratom Jonathana Quicka so poslali 17 ploščkov, vendar nihče ni zadel cilja.

Presenečenje v Washingtonu
Po podaljšku se je razpletla tudi tekma v Washingtonu, kjer so se zmage prav tako s 3:2 veselili igralci Montreala, ki so ugnali najboljšo ekipo rednega dela prvenstva in poskrbeli za največje presenečenje v doslej odigranih tekmah končnice. Odločilni gol je dosegel Tomaš Plekanec. Tesno je bilo tudi v Buffalu, kjer so gostitelji z 2:1 ugnali Boston.

Precej drugače pa je bilo v drugi tretjini, ko so se napadalci obeh ekip razigrali. Že v 54. sekundi so se vodstva veselili Kings, po podaji Kopitarja in Handzuša je zadel Jarret Stoll. Naslednjih sedem minut je minilo v znamenju domačih, ki so z dvema zadetkom izid spreobrnili sebi v prid. Na drugi in tudi zadnji odmor pa sta ekipi kljub temu šli poravnani, saj je Fredrik Modin v 34. minuti izidi izenačil. Tudi v zadnji tretjini so Canucks pokazali nekoliko več želje po zadetku, a se izid ni več spremenil.

V podaljšku so imeli Kings sprva dve čudoviti priložnosti za zadetek. Obakrat se je izkazal Roberto Luongo. Nato pa je znova udaril Samuelsson. Šved je srečanje odločil v 9. minuti posaljška po podaji Henrika Sedina.

Izkušnje
"Vse to so izkušnje. Če si veliko preigral, veš, kaj na takšnih tekmah lahko pričakuješ. Sam sem tudi tokrat le igral svojo igro in čakal na priložnosti," je po 69. nastopu v končnici lige NHL povedal Samuelsson, ki je pohvalil tudi vratarja Luonga, saj je ta v odločilnih trenutkih preprečil drugačen razplet tekme.

Liga NHL, 15. april:


Zahod:

Vancouver Canucks : Los Angeles Kings 3:2 (po podaljšku) /1:0/

Vzhod:

Washington Capitals : Montreal Canadiens 2:3 (po podaljšku) /0:1/
Buffalo Sabers : Boston Bruins 2:1 /1:0/

// - v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.