Šport
16 ogledov

Kopijev 100. in 101. gol

Anže Kopitar je podal pri drugem golu Los Angelesa. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Anže Kopitar je bil spet najboljši posameznik hokejistov LA Kings na gostovanju pri Columbusu. Hrušičan je za zmago s 4:1 po enkrat zadel v prvi in zadnji tretjini.

Začetek tekme med hokejisti Columbusa in Los Angelesa je minil v znamenju vratarja pri Kraljih Jonathana Qicka, ki je v prvih 50 sekundah zbral kar sedem obramb.

 

Gostiteljem se uvodni pritisk ni obrestoval, vajeti igre pa so počasi v svoje roke prevzeli Anže Kopitar in soigralci. Čeprav je bilo v prvi tretjini razmerje strelov na gol 12:4 v korist moštva Blue Jackets, pa so po 20. minutah vodili Kralji. Po podaji Aleksandra Forolova je zadel Matt Greene. Nato pa je spet zablestel Kopitar, ki je v zmagoviti seriji svojega moštva prav na vsaki tekmi dosegel vsaj točko. V 16. minuti druge tretjine je slovenski zvezdnik povišal vodstvo na 2:0, kar je bil njegov 100. zadetek v ligi NHL, v zadnji tretjini pa je ob igralcu več s strelom iz zapestja dosegel še svoj 101. zadetek v dresu LA Kings in povišal na 4:0 ter zapečatil usodo gostiteljev, ki so do konca zmogli le še tolažilni zadetek.

 

"Kopitar spada med elitne igralce lige," je dejal soigralec Hrušičana Ryan Smyth, ki je prav tako enkrat zadel v polno. "Da je tako kmalu zabil svoj 100. gol, ki seveda ni zadnji, to je nekaj neverjetnega. Trdo je moral delati za to, ne le v napadu, tudi v obrambi. Je res vsestranski igralec," je s pohvalami nadaljeval Smyth.

 

Kopitar je po tekmi novinarjem razkazoval plošček, s katerim je dosegel 100. zadetek: "Ta gol in plošček sta zame nekaj posebnega. Vedno sem občudoval igralce, ki so dosegli mejo 300, 400, 500 zadetkov. To so velikani. To je moja prva stotica. Pripravljen sem, da zabijem še veliko golov," je presrečen po tekmi dejal Kopi, ki je letos dosegel že 22 zadetkov.

 

NHL
Columbus Blue Jackets : Los Angeles Kings 1:4
Carolina Hurricanes
: New York Islanders 4:1
Phoenix Coyotes : Calgary Flames 3:2 **
Philadelphia Flyers : Atlanta Thrashers 3:4
Colorado Avalanche : Minnesota Wild 0:1
Pittsburgh Penguins : Ottawa Senators 1:4
Edmonton Oilers : St. Louis Blues 1:2
San Jose Sharks : Chicago Blackhawkes 3:4 *

* - podaljšek
** - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.