Šport
18 ogledov

Kopijev gol premalo: Toronto prekinil niz zmag

Reimer Kopitar McClement Los Angeles Kings Toronto Maple Leafs liga NHL Reuters
Los Angeles Kings so z golom Anžeta Kopitarja že vodili z 2:0, toda po skoraj enem letu prvič zapravili prednost z dvema goloma in proti Toronto Maple Leafs končali niz osmih tekem brez poraza (2:3).


Toronto Maple Leafs
so najboljši obrambi lige vrnili z obrestmi in se po zaostanku z 0:2 vrnili za navdušujočo zmago, čeprav so imeli v golu na gostovanju pri Los Angeles Kings veliko težav. Mason Raymond je z igralcem manj na začetku zadnje tretjine zabil odločilni gol, s katerim so Javorjevi listi prekinili niz osmih tekem zmag Kraljev, za katere ni bil dovolj niti zadetek Anžeta Kopitarja za 2:0 ob igri z igralcem več.

James Reimer je v zadnjih dveh tretjinah, ko je zamenjal poškodovanega Jonathana Bernierja, zbral kar 31 obramb za četrto zmago na zadnjih petih tekmah. Za novo zmago na "turneji" po Kaliforniji sta zadela še Dion Phaneuf in Carl Gunnarsson.

Kopitar zapravil priložnost, na drugi strani gol za zmago

Kanadčani so najprej izbrisali zaostanek dveh golov, ki se jim je nabral v prvih 17 minutah v Staples Centru, Raymond pa jih je v prvo vodstvo popeljal slabih 15 minut pred koncem tekme. Kopitarja je Reimer ustavil z izjemnim posredovanjem, Raymond pa je v protinapadu dveh na enega z Jamesom van Riemsdykom zabil svoj 19. gol sezone.

Bernier je ob vrnitvi h klubu, ki se mu je lansko poletje odrekel, dobil dva gola, nato pa presedel zadnji dve tretjini s poškodbo, ki se je izkazala za Torontov blagoslov. Reimer ga je namreč nadomestil več kot spodobno, ohranil svojo mrežo nedotaknjeno in prikazal nekaj spektakularnih parad.

Bernierja so Kingsi kot enajsti "pick" na naboru vzeli leta 2006, za klub pa je odigral 62 tekem v petih sezonah, a nikoli ni presegel izjemnega Quicka, ki ga je prejšnji režim kluba pripeljal kot veliko manj znano ime, s katerim so kasneje osvojili tudi Stanleyjev pokal, Quick sam pa tudi pokal Conn Smythe. Bernier je kasneje odšel v Toronto za Bena Scrivensa (ta je že v Edmontonu) in Matta Frattina, ki je odšel v Columbus v dogovoru za prihod Máriana Gáboríka

Izvrsten debi Gáboríka

"Ne bi preveč napihoval. Le prišel sem in opravil svoje delo. Vsakič, ko greš na led, je priložnost," po tekmi ni pretiraval Reimer, ki je še v San Joseju pred kratkim dobil šest golov, tokrat pa je bil nepremagljiv. Gáborík je na domačem debiju hitro zabil in še podal, a ni zmogel podaljšati zmagovitega niza LA na za klub rekordnih devet tekem. Jonathan Quick je ustavil 26 strelov in izgubil prvič po skoraj mesecu in pol. To je bil prvi poraz za Kingse po črnem nizu pred odhodom v Soči.

"Vsakič peče, ko izgubiš po precej dobrem nizu tekem v gosteh," je po obračunu povedal Kopitar. "Nismo si želeli začeti niza domačih tekem s porazom. Ne vem, kako oni izvršujejo svoj sistem igre, a zdelo se je, da drsajo in igrajo na telo. Toda nocoj je bilo pomembneje to, da mi nismo opravili svojega dela."

Slastna podaja Doughtyja

A še v prvi tretjini je bilo vse sanjsko – slovaški zvezdnik Gáborík je na četrti tekmi za novi klub prvič pred domačimi gledalci z golom in podajo dokazal, da bo prava okrepitev za sopihajoči napad Kraljev, ki so tokrat nosili stare modro-zlate drese. Gáborík je vodilni gol zabil že po manj kot dveh minutah igre, ko je po odboju strela Drewa Doughtyja pospravil odbitek v mrežo in zabil svoj sedmi gol sezone, prvega v napadu s Kopitarjem in Justinom Williamsom.

"Imeli smo nekaj kemije in mislim, da gre v pravo smer," je o svoji novi trojki dejal Gáborík. Kopitar je po fantastični podaji Doughtyja, zlatega z OI v Sočiju, povišal na 2:0 ob igri z igralcem več, toda Gunnarsson je kmalu po začetku druge tretjine s šele drugim golom na zadnjih 67 tekmah izenačil. Dvorana Staples Center je bila še stotič zapored razprodana – niz, ki traja že od decembra 2011.

Morski psi še plavajo na vrhu, zmaga St. Louisa

Najboljša ekipa vzhodne konference Boston Bruins je z 2:1 odpravila Phoenix Coyotes, deveto ekipo zahoda. Za sedmo zaporedno zmago Bostona sta zadela Zdeno Chara in Jarome Iginla. San Jose Sharks, ki so točkovno izenačeni z Anaheim Ducks na vrhu pacifiške skupine, so po kazenskih strelih s 4:3 v gosteh odpravil Columbus Blue Jackets. Patrick Marleau je za zmagovalce prispeval dva zadetka, pri kazenskih strelih pa je bil uspešen le Joe Pavelski.

Najboljše moštvo lige St. Louis Blues je s 6:2 porazilo Edmonton Oilers, Čeh Vladimir Sobotka in T. J. Oshie sta prispevala po gol in dve podaji. Na drugih tekmah so Carolina Hurricanes s 4:2 odpravili najslabšo ekipo lige Buffalo Sabres, Tampa Bay Lightning je s 5:4 premagala Florido Panthers, Minnesota Wild pa z 2:1 New York Rangers.

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Toronto Maple Leafs 2:3
Kopitar (Kings) gol in 5 strelov v 20 minutah.

Boston Bruins : Phoenix Coyotes 2:1
Carolina Hurricanes : Buffalo Sabres 4:2
Columbus Blue Jackets : San Jose Sharks 3:4*
Tampa Bay Lightning : Florida Panthers 5:4
St. Louis Blues : Edmonton Oilers 6:2
Minnesota Wild : New York Rangers 2:1
* – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.