Šport
13 ogledov

Kopijev tretji gol zapored, Kings blizu končnice

Anže Kopitar Reuters
V severnoameriški hokejski ligi NHL sta sinoči nastopila kluba obeh slovenskih igralcev z različnim uspehom. Kralji Anžeta Kopitarja so na svojem ledu v Los Angelesu premagali Nashville s 4:2, Kopitar je dosegel prvi gol. Jan Muršak pa se pri Detroitu na tekmi s San Josejem ni vpisal v statistiko, njegova ekipa je po podaljšku izgubila z 2:3.

Kralji v odločilnih trenutkih boja za končnico letošnjega prvenstva nadaljujejo z vrhunskimi predstavami, pri katerih je udeležen tudi najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar. Hokejisti iz sončne Kalifornije so dobili že četrto tekmo zapored in se na zelo izenačeni lestvici zahodne konference prebili na deveto mesto, tik pod magično mejo za končnico. Z 82 točkami so se kralji izenačili s San Josejem, ki ima zmago več, obe moštvi pa le ena točka loči od Colorada na sedmem mestu.

Chicago ima na šestem mestu 86 točk, Nashville na petem 90, Detroit na četrtem pa 92. Dallas in Vancouver kot vodilni moštvi v svojih skupinah zasedata tretje in drugo mesto, vodilni St. Louis pa si je kot prvo moštvom v tej zimi z doseženimi stotimi točkami po zmagi nad Tampo (3:1) zagotovil mesto v končnici. Vodilno moštvo vzhodnega dela New York Rangers ima pet točk manj od St. Louisa.

Prvi zadetek na tekmi v dvorani Staples center je v osmi minuti dosegel Kopitar, ki se je tako med strelce vpisal še na tretji zaporedni tekmi. Kopitar je zabil že 23. gol v tej zimi, skupno pa je zbral 62 točk, kar ga uvršča na 22. mesto po točkovnem izkupičku. Najboljši strelec Los Angelesa si 62 točk sicer deli še s štirimi hokejisti.

V 34. minuti je izid poravnal Martin Erat, nato pa je sledila odločilna tretja tretjina, v kateri so kralji zabili kar trikrat. Med 49. in 57. minuto so vratarja Nashvilla zatresli Dustin Penner, Dwight King in Kyle Clifford. Končni izid 2:4 je postavil Mike Fisher dobri dve minuti pred koncem. Tudi strelsko je bila tehtnica na tekmi nagnjena v korist kraljev, ki so strelski obračun dobili s 27:21.

"To je bila res velika in zelo pomembna tekma za nas. Naši tekmeci v boju za končnico so zmagovali, tako da smo se jim morali priti tem pridružiti. S to tekmo smo prestali zrelostni izpit, kajti zmogli smo se zbrati v pravem trenutku in izid odločilnih trenutkih obrniti v našo korist," je bil nad predstavo navdušen Kopitarjev soigralec Penner.

San Jose, neposredni tekmec Los Angelesa za končnico, je v podaljšku s 3:2 premagal Detroit. Jan Muršak je za poražence igral osem minut.

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Nashville Predators 4:2
Kopitar (Los Angeles) je v 19 minutah zabil en gol.

San Jose Sharks : Detroit Red Wings 3:2*
Muršak (Detroit) en strel na gol v osmih minutah.

Boston Bruins : Philadelphia Flyers 3:2**
Montreal canadiens : New York Islanders 2:3**
Florida Panthers : Buffalo Sabres 3:2**
New Jersey Devils : Pittsburgh Penguins 2:5
Minnesota Wild : Carolina Hurricanes 3:5
Ottawa Senators : Toronto Maple Leafs 1:3
New York Rangers : Colorado Avalanche 1:3
Tampa Bay Lighting : St. Louis Blues 1:3
Vancouver Canucks
: Columbus Blue Jackets 4:3
* - po podaljšku
* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.