Šport
5 ogledov

Kopitar blesti, Kings meljejo naprej

Anže Kopitar je v lanski sezoni na 82 tekmah zbral 81 točk, letos pa na 75 tekma
1/7
Žurnal24 main
Anže Kopitar je v noči na nedeljo znova v vsem sijaju zablestel v ligi NHL. Njegovi Los Angeles Kings so tokrat s 5:1 sklatili New York Islanders. Kopi tokrat dvakrat zadel in enkrat podal.

Očitno se doma dobro počutimo.
Anže Kopitar

Los Angeles Kings v letošnji sezoni igrajo zares odlično. V noči na nedeljo so vpisali že 12. zmago in imajo na računu že 24 točk, kar jih uvršča na drugo mesto lige NHL. Pred njimi so le Washington Capitals s 25 točkami, a tudi dvema odigranima tekmama več. Kralji so zadnjo zmago dosegli pred svojimi navijači v Staples Centru, kjer so bili s 5:1 boljši od New York Islanders. Za Anžeta Kopitarja in soigralce je bila to že rekordna osma zaporedna domača zmaga na začetku sezone.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kopitar že pri 300. točki
Za novo zmago Kings je najzaslužnejši naš Kopitar. Slovenski reprezentant je zabil dva zadetka in še enkrat podal. Ob drugem zadetku je dosegel že svojo 300. točko med hokejsko elito. Za ta dosežek je potreboval 333 srečanj. V letošnji sezoni pa je Kopi zbral že 16 točk (šest golov in deset podaj) in na vrhu klubske lestvice strelcev ujel Justina Williamsa.

Zadel že po 83 sekundah
Kopitar je oba zadetka dosegel v samem uvodu srečanja. Hrušičan je prvič zadel že po 83 sekundah, ko je v mrežo pospravil odbiti plošček, ter nato štiri minute kasneje povišal na 2:0. Sedemintrideset sekund kasneje je Rob Schremp znižal izid in nekoliko zaustavil nalet Kings oziroma Kopitarja, ki po nekoliko zadržanem uvodu zdaj igra vse bolje in točke nabira kot po tekočem traku. Drugo četrtino so kralji po zaslugi Williamsa dobili z 1:0 in skupno vodili s 3:1. V zadnjem delu pa sta se med strelce vpisala še Dustin Brown (kazenski strel) in Drew Doughty, ki je zadel po podaji našega hokejskega zvezdnika. Kopitar si je za novo predstavo za hokejske učbenike seveda prislužil naziv prve zvezde srečanja.

Doma se dobro počutijo
"Očitno se doma dobro počutimo,“ je naš edini enhaelovec pokomentiral osem zaporednih domačih zmag in si seveda zaželel, da bi se zmagoviti niz podaljšal še vsaj za nekaj prihodnjih srečanj. Kljub visoki končni razlik pa se Kopi ni strinjal, da so Islanders odpravili brez težav: "Najtežje je odigrati taka srečanja, ker vsi pričakujejo, da boš zmagal, toda to še zdaleč ni bila lahko tekma. Morda se je zdelo tako in morda tudi izid kaže na to, a imajo nekaj odličnih igralcev, ki so nevarni v vsakem trenutku."

Liga NHL:


Los Angeles Kings : New York Islanders 5:1
Kopitar (2, 6), Williams (24), Brown (48), Doughty (56); Schremp (6)

Boston Bruins : Ottawa Senators 0:2

Buffalo Sabres
: Washington Capitals 3:2 - po podaljšku

Toronto Maple Leafs : Vancouver Canuncks 3:5

Montreal Canadiens : Carolina Hurricanes 7:2

Philadelphia Flyers : Florida Panthers 5:2

Atlanta Trashers : Pittsburgh Penguins 2:4

Detroit Red Wings : Colorado Avalanche 3:1

Nashville Predators : Chicago Blackhawks 4:3 - po kazenskih strelih

Phoenix Coyotes : St. Louis Blues 5:3

San Jose Sharks : Calgary Flames 4:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.