Šport
0 ogledov

Kopitar blesti pred OI, Kralji pa še kar v krizi

Kopitar Hossa Toews Los Angeles Kings Chicago Blackhawks liga NHL Staples Center Reuters
Aktualni prvaki Chicago Blackhawks so proti Los Angeles Kings prekinili svoj negativni niz, medtem ko Kralji Anžeta Kopitarja, ki je blestel z golom in dvema podajama, nikakor ne najdejo poti iz krize (3:5).

Patrick Kane je zabil dva gola in enkrat podal za zmago Chicago Blackhawks pri Los Angeles Kings, proti katerim je Nick Leddy za aktualne prvake pristavil še gol in podajo. Chicago je s srečnim golom Marcusa Krügerja povedel v drugi tretjini in po petih porazih na zadnjih šestih tekmah mu je le uspelo zmagati.

Indijanci so dobili še tretjo tekmo s kalifornijskim moštvom v letošnji sezoni, Kralji pa kljub novi odlični predstavi slovenskega reprezentanta Anžeta Kopitarja nikakor ne najdejo poti iz krize. Gol in dve podaji je tokrat v Staples Centru prispeval Hrušičan v enem izmed najboljših osebnih večerov sezone, a je vratar Corey Crawford na drugi strani zbral 31 obramb.

Kane dobil dvoboj s Kopitarjem pred OI

Ob devetem porazu na zadnjih desetih tekmah sta za lanske finaliste zahodne konference, kjer jih je izločil prav Chicago, zadela še Drew Doughty in Tyler Toffoli, vratar Jonathan Quick pa je ustavil 25 strelov.

Chicagu je večer polepšal še poraz Anaheim Ducks proti Columbus Blue Jackets, ki pomeni, da hokejisti iz vetrovnega mesta le še tri točke zaostajajo za najboljšo ekipo lige. Kane, član ekipe ZDA, slovenske in tako tudi Kopitarjeve nasprotnice v Sočiju, je prvič po 14. decembru zabil več kot en gol na tekmi, kanadska reprezentanta Patrick Sharp in kapetan Jonathan Toews pa sta zbrala po dve podaji.

Okrepitve v napadu?

Kralje v letošnji sezoni muči napad, zato jih ob izteku prestopnega roka povezujejo s Thomasom Vanekom, Mattom Moulsonom in Mikom Cammallerijem; čeprav jim je prvič na zadnjih sedmih tekmah uspelo zabiti več kot en gol, to seveda ni bilo dovolj za zmago nad najučinkovitejšo ekipo lige v dvoboju zadnjih dveh osvajalcev Stanleyjevega pokala.

Domače je znova pokopal zelo slab začetek tekme, potem ko je Doughty že po uvodnem sodniškem metu dobil dvominutno kazen, Kane pa se je z igralcem več na ledu sprehodil do reprezentančnega soigralca Quicka in ga za svoj 26. gol sezone premagal po vsega minuti igre. Nato je po Kanovi podaji zadel Bryan Bickell, a je Doughty s svojim osmim golom hitro znižal in po skoraj dveh tednih razbremenil Kopitarja, ki je v tem obdobju "ekskluzivno" zadeval za Kralje.

Pred odhodom v Soči še s krvniki Račkov

Kalifornijci so v drugi tretjini na kratko prevzeli pobudo in obstreljevali gol Crawforda, premoč pa je kronal prav Hrušičan, ki je skakajočo ploščico v protinapadu po podaji Jeffa Carterja pospravil v mrežo za že svoj 17. gol sezone 2013/14. Toda LA tudi tokrat ni imel sreče – Leddyjev strel se je od Krügerjeve drsalke odbil v branilca Matta Greena in končal v mreži za novo vodstvo gostov. Leddy je slabih 13 minut pred koncem zadel še z močnim strelom od daleč, Sharp pa je, kot bi mignil, ukradel ploščico Willieju Mitchellu in Kanu pripravil zaključni zadetek.

Zadnjo tekmo pred olimpijskim premorom bodo igralci Los Angelesa odigrali v noči na petek po slovenskem času (4.30). V Staples Center tokrat prihaja še Columbus, ki je bil na prvi letošnji tekmi doma boljši s 5:3.

V preostalih tekmah so Buffalo Sabres z 2:3 izgubili proti Edmonton Oilers, Detroit Red Wings so bili z 2:0 boljši od Vancouver Canucks, Ducksi so z 2:4 klonili proti Columbusu, San Jose Sharks pa proti Philadelphia Flyers z 2:5. Dve tekmi sta se končali po podaljšku, Pittsburgh Penguins so z 2:1 premagali Ottawa Senators, New Jersey Devils pa so proti Colorado Avalanche izgubili z 1:2.

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Chicago Blackhawks 3:5
Kopitar (LA Kings) gol in dve podaji.

Buffalo Sabres : Edmonton Oilers 2:3
Detroit Red Wings : Vancouver Canucks 2:0
Anaheim Ducks : Columbus Blue Jackets 2:4
San Jose Sharks : Philadelphia Flyers 2:5
Pittsburgh Penguins : Ottawa Senators 2:1*
New Jersey Devils : Colorado Avalanche 1:2*
* – po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.