Šport
10 ogledov

Kopitar bo v Top 10

Anže Kopitar je v lanski sezoni na 82 tekmah zbral 81 točk, letos pa na 75 tekma Žurnal24 main
Redni del lige NHL je končan. V vseh pomembnejših elementih statistike je Anže Kopitar med najboljšimi 50 hokejisti. Prihodnje leto ga novinarji uvrščajo med Top10 hokejistov.

Novinar ameriškega spletnega športnega portala Espn, ki pokriva hokej, Sean Allen, je Anžeta Kopitarja uvrstil na 10. mesto hokejistov, ki bodo zaznamovali prihodnjo sezono lige NHL, svojo odločitev pa pojasnil z besedami: "Njegov gleženj se bo zacelil. Glede na to, da so se letos Kralji uvrstili v končnico, njihovo mlado moštvo, polno talenta, pa naj bi ostalo skupaj, je pomembno tudi za Kopitarja, ki bo med 10 najboljšimi hokejisti sezone."

Hrušičan, ki si je strgal vezi v desnem gležnju na tekmi proti Coloradu Avalanche, je sezono končal s 75 odigranimi tekmami in 73 točkami, kar ga uvršča na 15. mesto najbolj učinkovitih hokejistov lige NHL. Kopitar je dosegel 25 golov (49. mesto) in 48 podaj (14. mesto).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.