Šport
5 ogledov

Kopitar brez točk

Anže Kopitar ni dosegel zadetka že na zadnjih sedmih tekmah. Foto: Reuters Žurnal24 main
Kopitar je na tekmi proti ekipi Philadelphie petič v sezoni ostal brez točke, v zadnjih petih tekmah pa še ni zadel.

Los Angeles Kings so po prvi tekmi turneje na vzhodni obali ZDA v noči na četrtek ledeno ploskev zapustili sklonjenih glav. Hokejisti Philadelphia Flyers so slavili s 3:2. Vratar Letalcev Brian Boucher je ustavil vseh šest strelov edinega Slovenca v ligi NHL Anžeta Kopitarja. Dvaintridesetletni vratar Flyersov Boucher se je izkazal. Ustavil je silovito ofenzivo Kraljev, ki so z 39 streli, 37 od teh ni končalo v mreži, nadstreljali goste, ki so proti vratom Jonathana Quicka sprožili skupno le 20 strelov.

Hokejisti Los Angelesa so povedli z golom Jarreta Stolla v 15. minuti prve tretjine, a sta nato v drugi tretjini hokejista Mika Pyorala in nato še Mike Richards proti koncu druge tretjine priigrala vodstvo za Letalce 2:1. V drugi minuti tretje tretjine je sledil še tretji gol gostov, zadel je James van Riemsdyk. Manj kot osem minut pred koncem je razliko na 3:2 zmanjšal Drew Doughty, a čuvaj mreže Boucher ni dovolil podaljška. V zadnji tretjini je ubranil kar 20 strelov Kraljev, medtem ko so v tem času Letalci proti Quickovi mreži streljali petkrat.

"V prvih dveh tretjinah nismo prikazali homogene igre. Ne gre za to, da bi igrali slabo, prejeli smo tri preveč lahke gole. Tega si ne smemo privoščiti," je bil samokritičen Doughty. Trener Kingsov Terry Murray je bil bolj prizanesljiv: "Igrali smo tako dobro, da bi lahko zmagali, a so Letalci odigrali res dobro tekmo v gosteh. Igrali so pametno, so dobro moštvo, imajo nekaj res izvrstnih posameznikov in v svojo korist so obrnili vse naše napake, zaradi česar so nazadnje tudi zmagali."

Na tekmi se je poznala tudi odsotnost poškodovanega veterana Los Angelesa Ryana Smytha, ki je skupaj s Kopitarjem Kraljem omogočil, da so začeli v tem moštvu iz Kalifornije resno računati na želeni cilj – uvrstitev v končnico prvenstva. Smyth, ki je staknil poškodbo na gostovanju na Floridi, bi lahko manjkal en mesec.

Liga NHL, tekme 18. novembra:

Los Angeles Kings : Philadelphia Flyers 2:3
Kopitar brez točke

Buffalo Sabres : Florida Panthers 2:6

Detroit Red Wings : Dallas Stars 1:3

Minnesota Wild : Phoenix Coyotes 2:3

Edmonton Oilers : Colorado Avalanche 6:4

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.