Šport
14 ogledov

Kopitar brez točke proti Kosmatincem

anže kopitar los angeles kings Profimedias
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na petek odigrali šest tekem. Slovenski as je doživel poraz.

Los Angeles Kings so na domačem ledu morali priznati premoč Bostonu in izgubili z 1:4, po porazu pa ostajajo na devetem mestu zahodne konference v severnoameriški ligi NHL.

Hrušičan Anže Kopitar je na ledu preživel 20:08 minute in na svoj račun ni vpisal nobene točke.
Za Kralje je zadel Kevin Gravel, za kosmatince pa Brad Marchand, David Pastrnak, Dominic Moore in David Krejči.

Kraljem se vse bolj izmika končnica prvenstva, osmouvrščena ekipa zahodne konference Calgary (66) ima štiri točke več od Los Angelesa (62). Redni del sezone se bo končal 9. aprila.

Kralji so na zadnjih osmih tekmah le dvakrat zmagali, pesti jih pa tudi precejšnja neučinkovitost, saj so na zadnjih štirih tekmah dosegli le pet golov. Los Angeles v soboto na domačem ledu dvorane Staples Center čaka mestni derbi z Anaheim Ducks.

Boston je dobro opravil kalifornijsko turnejo, pred Kralji so po podaljšku odpravili še eno pacifiško ekipo San Jose Sharks, izgubili pa so z Anaheimom. "Seveda ni lahko igrati proti tem velikim moštvom, z zvezdniškimi igralci. Naredili smo to, kar je bilo treba," je bil zadovoljen začasni trener Bostona Bruce Cassidy, ki je v času aktivne kariere v sezonah 1988/90 igral pod zdajšnjim trenerjem Kraljev Darrylom Sutterjem v nižjeligaških ekipah Saginaw Hawks in Indianapolis Ice.

"Preprosto nismo jim mogli slediti, znova smo zapravili priložnosti, da bi se jim približali. Na vsak način si je treba priboriti vodstvo, ampak za kaj takšnega je treba biti učinkovit," je bil jezen trener Kraljev Sutter.

Podaljški v Torontu

V noči na petek je bilo na sporedu še pet tekem. New York Islanders so slavili v Montrealu s 3:0, Calgary je bil boljši od Tampe Bay s 3:2, New York Rangers pa so po izvajanju kazenskih strelov zmagali v Torontu z 2:1. Nashville je na domačem ledu ukanil Colorado Avalanche s 4:2, Chicago pa Arizono s 6:3.

NHL, izidi:

Los Angeles Kings - Boston Bruins 1:4
Anže Kopitar je igral 20:08 minute za LA in ni vpisal nobene točke.

Montreal Canadiens - New York Islanders 0:3
Tampa Bay Lightning - Calgary Flames 2:3
Toronto Maple Leafs - New York Rangers 1:2**
Nashville Predators - Colorado Avalanche 4:2
Chicago Blackhawks - Arizona Coyotes 6:3

** - po kazenskih strelih

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.