Šport
39 ogledov

Kopitar: Če sem iskren, sem zgrešil

anže kopitar Profimedias
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je bil veliki junak zmage Los Angeles Kings, ki so v noči na petek po streljanju kazenskih strelov ugnali Toronto Maple Leafs (3:2).

Hokejisti Los Angeles Kings so davi v severnoameriških hokejski ligi NHL v domači dvorani ugnali Toronto Maple Leafs s 3:2 po izvajanju kazenskih strelov, edini gol v neposrednem obračunu napadalca z vratarjem pa je dosegel slovenski reprezentant Anže Kopitar in tako odločil zmagovalca.

Gostje so na tekmi z goloma Tylerja Bozaka v 3. in Nikite Zajceva v 18. minuti vodili že z 2:0, nato je Kopitar v 41. minuti ob igralcu več na ledu znižal, Tanner Pearson pa je v naslednji minuti poskrbel za izenačenje. Ker nadaljevanje in podaljšek nista prinesla zmagovalca, so o njem odločali kazenski streli, v katerih je junak tekme postal slovenski hokejski zvezdnik.



''Vedeli smo, da bo igra z igralcem več zelo pomembna. Na led smo prišli spočiti in želeli smo si ustvariti pobudo, pomagalo pa je tudi to, da smo zadetek dosegli tako hitro. Od takrat naprej smo igrali kar dobro,'' je vrnitev po zaostanku z 0:2 komentiral Kopitar.

Vratar kraljev Jonathan Quick je zbral 29 obramb, izkazal pa se je tudi pri kazenskih strelih, kjer je igralcem Maple Leafs ubranil vse tri poskuse, to pa je bilo ob edinem strelcu Kopitarju dovolj za prvo zmago kalifornijske ekipe po kazenskih strelih po 22. oktobru lani.

Kopitar in soigralci so se z zmago vsaj začasno zavihteli na osmo mesto v zahodni konferenci, zadnje, ki še vodi v končnico. Tega bodo skušali utrditi po prostem večeru, ko bodo v domači tekmi gostili naslednjega tekmeca iz Kanade - Vancouver.

''Če sem iskren, sem zgrešil''

Kopitar je na začetku zadnje tretjine poskrbel za znižanje zaostanka, pri tem pa mu je na pomoč priskočila sreča. Hrušičan je meril daleč stran od gola, a se je pak odbil od glave Nikite Zajceva in pristal v gostujoči mreži. ''Po strelu nisem dobro videl. Nisem vedel, ali je končal v mreži, potem pa so fantje začeli slaviti in sem sklepal, da sem zadel. Morda je bila to sreča, ki sem jo potreboval,'' je povedal kapetan Kraljev in priznal, da ga je sreča spremljala vse do zadnjega strela, s katerim je odločil zmagovalca. ''Če sem popolnoma iskren, sem zgrešil svoj strel, vendar je šel v mrežo. Vsi štejejo, zato ga vzamem,'' je bil iskren slovenski hokejist.

Na tekmi v Bostonu je imel veliko razlogov za dobro voljo vratar rangerjev Henrik Lundqvist. Ne le, ker je praznoval 36. rojstni dan, lepo darilo si je podaril kar sam: z 32 obrambami je poskrbel za zmago svoje ekipe, ki je domače premagala z 2:1. Obenem pa je dosegel 403. zmago v NHL, s katero se je na lestvici lige pomaknil na deseto mesto v družbo Granta Fuhra.

anže kopitar | Avtor: Profimedias Profimedias

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs 3:2 (kazenski streli)
Anže Kopitar gol v rednem delu in iz kazenskega strela za Los Angeles

Philadelphia Flyers - Florida Panthers 2:1 (kazenski streli)
Buffalo Sabres - Arizona Coyotes 6:3
Boston Bruins - New York Rangers 1:2
Washington Capitals - New Jersey Devils 1:0
Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild 1:0
Ottawa Senators - Colorado Avalanche 2:1
Montreal Canadiens - Nashville Predators 2:1
Dallas Stars - New York Islanders 4:5
San Jose Sharks - Vancouver Canucks 3:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.